Antena 3 CNN Actualitate Emanuel Pătruţ a povestit infernul prin care a trecut în Haiti

Emanuel Pătruţ a povestit infernul prin care a trecut în Haiti

Emanuel Pătruţ a povestit infernul prin care a trecut în Haiti
23 Ian 2010   •   12:50

A văzut doar moarte şi disperare peste tot în jurul lui. După zece zile de coşmar a ajuns, în sfârşit, acasă. E mai liniştit acum, însă, acele imagini nu le va uita cât va trăi. Era la firma de telecomunicaţii, unde lucra ca inginer, când pământul a început să se cutremure. ?Oamenii au inceput sa strige, să zbiere. Am luat un stâlp în brate până a trecut, apoi am coborât pe scări?, povesteşte el.

Imediat după cutremur a început să-şi caute colegii. A săpat cu mâinile goale printre dărâmături. Şi-a găsit doi colegi fără suflare, dar a salvat şi oameni. Clădirea unde lucra, era recent construită. A rezistat seismului, însă, casa în care locuia s-a transformat într-un morman de beton. S-a întors acolo, la câteva ore de la dezastru. ?Au fost vecini de-ai mei care au fost prinşi. Am vorbit cu propietarul clădirii, a zis că nu-l mai intersează nimic. Îsi pierduse amândouă fiicele, era pur şi simplu devastat?

Câteva zile a dormit pe un câmp, apoi şi-a găsit un adăpost. Contractul cu firma de telecomunicaţii îi expiră abia în octombrie, însă, se teme să se mai întoarcă acolo.

În Haiti se aflau, la ora producerii cutremului,se aflau sute de români. Ministerul de externe a anunţat că niciun conaţional nu a murit acolo.

Antena 3

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close