Antena 3 CNN Actualitate Elicopterul, îngerul păzitor al bolnavilor izolaţi de nămeţi

Elicopterul, îngerul păzitor al bolnavilor izolaţi de nămeţi

Elicopterul, îngerul păzitor al bolnavilor izolaţi de nămeţi
10 Feb 2010   •   22:38

Elicopterul a ajuns îngerul păzitor al bolnavilor izolaţi între nămeţi. De data asta, un copil de 7 ani cu apendicită, risca să facă septicemie până la deblocarea drumurilor. A fost salvat prin aer de echipajul de la SMURD, într-un elicopter al poliţiei.

Satele din Buzău sunt adevărate insule izolate de zăpadă. Din cer le-a venit năpasta, din cer le vine salvarea. Toţi oamenii s-au adunat la ieşirea din sat, pentru a conduce un copil grav bolnav spre elicopter.

Medicii de la SMURD nu pierd timpul. Se grăbesc să ducă băiatul de 7 ani în elicopter şi să-i dea primul ajutor în zbor. Este un caz de apendicită acută. Băiatul are nevoie de o operaţie în câteva ore, altfel face septicemie. După un zbor de 15 minute, elicopterul ajunge în Buzău. Aici, o altă echipă de medici îl aşteaptă pe copil în ambulanţă.

Băiatul de 7 ani a fost operat, dar nu se va întoarce prea curând în satul lui. Acesta şi alte zeci de localităţi rămân izolate în mijlocul nămeţilor. Iar pentru bolnavii din aceste sate, singura şansă este elicopterul. Marţi, alţi cinci pacienţi, dintre care trei copii, au fost salvaţi prin aer din localităţile îngropate în zăpadă.

Observator

×
Subiecte în articol: SMURD
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close