Antena 3 CNN Actualitate Elicopterele SMURD şi-au reluat zborurile

Elicopterele SMURD şi-au reluat zborurile

Elicopterele SMURD şi-au reluat zborurile
13 Feb 2007   •   17:45

Elicopterele SMURD şi-au reluat astăzi zborurile. Unul dintre aparate a transporat de urgenţă de la Craiova la Bucureşti un nou-născut grav bolnav, care avea nevoie de îngrijiri speciale. Copilul, în vârstă de cinci săptămâni suferea de o boală hemoragică şi a fost adus la spitalul de copii, Grigore Alexandrescu.

Elicopterul care a avut misiunea de a-l transporta, a plecat iniţial din Bucureşti spre Craiova la ora 14.00 şi şi-a încheiat zborurile în jurul orei 16.15, pe stadionul Dinamo din Capitală. Transportul de marţi este primul efectuat de SMRD de la accidentul aviatic care a avut loc în luna decembrie a anului trecut, în judeţul Bistriţa-Năsăud. Atunci, un elicopter SMURD a fost pus în situaţia de a ateriza forţat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Aparatul a intrat într-o masă de aer ceţos care a redus vizibiliatea la zero în toate direcţiile.

Ancheta Ministerului de Interne a stabilit că echipajul nu a avut posibilitatea tehnică de a evita coliziunea cu brazii masivului muntos şi a forţat aterizarea. Elicopterul care s-a prăbişit anul trecut aparţinea Unităţii Speciale de Aviaţie se deplasa spre localitatea Vatra Dornei, şi era într-o misiune de salvare a unei persoane pe care o transporta pentru o intervenţie chirurgicală, în Târgu Mureş. Elicopterul a aterizat forţat în zona Pasul Tihuţa, judeţul Bistriţa Năsăud. La bordul aeronavei se aflau doi piloţi ai Unităţii Speciale de Aviaţie a MAI, un medic şi un asistent al SMURD Mureş. Membrii echipajului au supravieţuit accidentului, şi au suferit numai răni uşoare, însă aeronava a fost distrusă în totalitate.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close