Antena 3 CNN Actualitate Elevul care şi-a bătut profesoara a fost exclus din sistemul de învăţământ 10 ani

Elevul care şi-a bătut profesoara a fost exclus din sistemul de învăţământ 10 ani

Elevul care şi-a bătut profesoara a fost exclus din sistemul de învăţământ 10 ani
15 Feb 2008   •   18:02

Elevul din Botoşani care a bătut o profesoară a fost exmatriculat, vineri, nemaiavând dreptul să se înscrie în nicio unitate de învăţământ din ţară pentru cel puţin zece ani, a decis Consiliului profesional al Grupului Şcolar de Industrie Uşoară Botoşani.

Consiliul profesoral al liceului s-a întrunit, vineri, şi a decis să propună Ministerului Educaţiei şi Cercetării exmatricularea elevului din toate şcolile din ţară, fără drept de reînscriere timp de zece ani, a declarat directorul Grupului Şcolar de Industrie Uşoară Botoşani, Tereza Negrescu.

Inspectorul şcolar general Pavel Rusu a declarat că acest incident este fără precedent în şcolile din judeţul Botoşani.

Pentru a preveni şi alte astfel de cazuri, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani împreună cu cea a Inspectoratului Judeţean de Poliţie au luat măsuri care îi privesc atât pe elevi, cât şi pe profesori şi părinţi, a spus Rusu.

Vor fi constituite grupe mixte, formate din inspectori şcolari, profesori, directori, elevi, poliţişti, care să viziteze locurile unde îşi petrec timpul unii elevi.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani a întocmit şi o listă a elevilor-problemă care au fost implicaţi în cazuri de violenţă.

Elevul Dumitru Filip, în clasa a XII-a la Grupul Şcolar de Industrie Uşoară din Botoşani, a bătut, miercuri după-amiază, o profesoară de Limba română, incidentul având loc în clasă, la începutul orei. Adolescentul era băut şi s-a supărat pe profesoară pentru că aceasta i-a cerut să nu mai fumeze în clasă.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close