Antena 3 CNN Actualitate Elevii revin la şcoală, de luni

Elevii revin la şcoală, de luni

Elevii revin la şcoală, de luni
10 Apr 2010   •   13:16

Elevii revin la şcoală, de luni, după o săptămână de vacanţă. Veşti bune şi pentru şcolile din Buzău. Programul va reveni la normal începând cu săptămâna viitoare. După aproape o lună de grevă, cadrele didactice se întorc la catedră, deşi problemele nu le-au fost rezolvate în totalitate.

Elevii se întorc la şcoală pentru cel de-al doilea semestru. Unul extrem de dificil mai ales pentru liceenii de a XII-a. Ei vor trebui să suţină, în perioada 19-29 aprilie, cea de a doua probă orală din cadrul noului examen de bacalaureat-cea de competenţe digitale. Urmează proba de limbi străine programată în perioada 31 mai şi 4 iunie.

Examenul de bacalaureat de anul acesta, aduce o serie de modificări în programa probelor scrise. Astfel elevii vor fi testaţi la limba română, matematică, istorie pentru uman şi proba materiei de profil.

Schimbările în programa bacalaureatului se ţin lanţ. Astfel că anul viitor, elevii vor avea parte de un examen simplificat, cu doar două probe scrise, dar interdisciplinare.

Ministerul Educaţiei mai are în vedere unele modificări. Astfel, elevii care vor trece în clasa a V anul viitor, vor rămâne la gimnaziu cinci ani, până în clasa a IX inclusiv. De altfel, această clasă va încheia capitolul testărilor cu o altă evaluare naţională transdisciplinară.

Noile prevederi nu îi neglijează nici pe profesori, care vor trebui să treacă printr-o pregătire mult mai riguroasă. Aceştia vor trebui să aibă studii de licenţă şi de masterat şi timp de un an să-şi facă ucenicia pe lângă un profesor mentor.

De luni şi profesorii din şcolile buzoiene revin la catedre, cu toate că revendicările lor nu au fost pe deplin îndeplinite. Ministrul Educaţiei le-a promis dacălilor buzoieni un act normativ care să prevadă plata despăgubirilor.

Antena 3




×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close