Antena 3 CNN Actualitate Elevii olimpici vor primi bani de la stat

Elevii olimpici vor primi bani de la stat

Elevii olimpici vor primi bani de la stat
14 Iun 2007   •   08:01

Elevii care iau rezultate bune la olimpiade ar putea beneficia de un venit lunar din partea statului. Este o propunere legislativă depusă la Parlament. Are acordul de principiu al ministerului de Finanţe. Totul e să treacă de procedurile din Parlament. Propunerea îi aparţine senatorului democrat Marius Marinescu şi prevede ca elevii care au rezultate bune la olimpiadele naţionale să primească o indemnizaţie lunară la nivelul salariului mediu pe economie, până la vârsta de 25 de ani sau până la momentul încheierii studiilor. ?Trebuie stimulaţi toţi aceşti elevi printr-o indemnizaţie pe toată perioada studiilor în aşa fel încât să îi determinăm să obţina rezultate cât mai bune pentru că ei sunt ambasadorii noştri?, spune iniţiatorul proiectului.

Senatorul propune şi premierea profesorilor care au lucrat cu aceşti elevii premianţi. Un salariu mediu pe economie dacă elevul obţine locul întâi, 80% pentru locul 2, 70% pentru locul 3 şi 50% din salariul mediu când elevul a obţinut o menţiune. Sindicatele din învăţământ îmbrăţişează propunerea legislativă. ?A sosit timpul ca cei cu rezultate deosebite să fie recompensaţi pentru munca lor?, spune Cătălin Croitoru, preşedintele FEN.

Senatorul Marius Marinescu a anunţat că a primit sprijinul pentru această iniţiativă din partea secretarului de stat din cadrul Ministerului Educaţiei, Adrian Gorun. Efortul bugetar ar urma să fie, potrivit senatorului, de 220.000 de euro pe an.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close