Antena 3 CNN Actualitate Elevii din şcolile generale ar putea fi obligaţi să poarte uniforme

Elevii din şcolile generale ar putea fi obligaţi să poarte uniforme

Elevii din şcolile generale ar putea fi obligaţi să poarte uniforme
Foto: Mediafax
21 Ian 2011   •   08:49

Elevii şcolilor generale ar putea fi nevoiţi să poarte, din nou, uniforme, începând din luna septembrie. Prevederea nu figurează în noua Lege a Educaţiei, dar un act normativ, care stabileşte ţinuta standard pentru fiecare elev, urmează să fie depus la Parlament la începutul lunii viitoare.

Potrivit noii prevederi, elevul va avea o ţinută standard: pantalon, respectiv fustă, cravată sau eşarfă, sacou şi cămaşă, plus un ecuson cu numele şi sigla unităţii de învăţământ. Cum o uniformă costă în medie 200 de lei , proiectul prevede ca toată cheltuiala să fie suportată de primării, în cazul elevilor care beneficiază de burse sociale.

De altfel, deputatul Cezar Preda, iniţiatorul proiectului, spune că a făcut deja calculele şi că Ministerul de Finanţe este de acord să acopere costurile pentru familiile care au venituri foarte scăzute.

În Capitală, în marea majoritate a şcolilor, uniforma este deja obligatorie pentru elevii de şcoală primară. La nivelul gimnaziului, însă, uniformele sunt tot mai rare.

Ministerul Educaţiei nu a avut până acum un punct de vedere clar în privinţa reintroducerii uniformelor. Totuşi, Oana Badea, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, a declarat pentru Gândul că o astfel de decizie aparţine fiecărei instituţii şcolare.

Dezbaterea parlamentară pe proiectul reintroducerii uniformei şcoalare va începe în mai puţin de două săptămâni, iar preşedintele Comisiei de învăţământ a Senatului, senatorul PDL, Mihail Hărdău a declarat pentru Gândul că actul normativ are toate şansele să fie aprobat.

×
Subiecte în articol: elevi şcoli uniforma proiect de lege
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close