Antena 3 CNN Actualitate Elevii din Gorj și Mehedinți nu mai primesc mâncare, după ce programul „Masa sănătoasă” i-a băgat în spital

Elevii din Gorj și Mehedinți nu mai primesc mâncare, după ce programul „Masa sănătoasă” i-a băgat în spital

mancare elevi
Sute de copii din Gorj şi Mehedinţi nu vor mai primi mâncare prin programul „Masa Sănătoasă” / foto: Getty Images
de Silviana Baicu    |    23 Sep 2024   •   20:16

Sute de copii din Gorj şi Mehedinţi nu vor mai primi mâncare prin programul „Masa Sănătoasă”, asta după ce firma care distribuia mâncarea în unităţile de învăţământ a fost închisă temporar. Acum, mai multe controale au fost demarate, după ce peste 100 de copii au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat paste cu carne. Pentru că firma are activitatea suspendată de autoritățile sanitare, a fost oprit și programul. 

Firma care a oferit mâncare elevilor de la şcolile din Mehedinţi a distribuit acelaşi fel de mâncare şi în Gorj, în localitatea Peştişani, în toate unităţile de învăţământ. Acolo, însă, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Însă, pentru că firma are activitatea suspendată, elevii nu au mai primit mâncarea oferită prin programul guvernamental. Aşa că au fost nevoiţi să vină cu pachete de acasă.

„Astăzi, Programul „Masa sănătoasă” nu a fost aplicat la nivelul unității noastre, dat fiind faptul că activitatea firmei respective a fost suspendată, ca urmare a scandalului înregistrat.

Ultima zi a fost joi, vineri și astăzi nu s-a mai primit masă caldă”, a declarat Alin Dragomirescu, director al Liceului Constantin Brâncuși Peștișani.

Până acum, la nivelul întregii comune nu s-au semnalat astfel de probleme.

„Au fost foarte multumiți, la nivel de comună nu s-au semnalat până acum probleme”, a declarat Marinela Iliescu, director adjunct.

Nici în Mehedinţi „masa sănătoasă” nu a mai ajuns în şcoli.  

31 de unităţi şcolare urmează să fie verificate. De alfel, în Mehedinţi au existat şi cele mai multe cazuri de toxiinfecţie alimentară. Peste 100 de elevi şi adulţi au ajuns la spital, după ce au primit mâncarea de la restaurantul din Drobeta Turnu Severin.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close