Antena 3 CNN Actualitate Elevii de la sate, cu rezultate bune la învăţătură, ar putea învăţa la oraş pe banii statului

Elevii de la sate, cu rezultate bune la învăţătură, ar putea învăţa la oraş pe banii statului

Elevii de la sate, cu rezultate bune la învăţătură, ar putea învăţa la oraş pe banii statului
20 Aug 2008   •   09:13

Elevii de la sate, cu rezultate excepţionale la învăţătură, dar săracii ar putea învăţa la şcolile din marile oraşe, pe cheltuiala statului, dacă Ministerul Educaţiei s-ar interesa de soarta lor. O lege adoptată de Parlament în acest sens în luna martie nu poate fi pusă în aplicare. Oficialii din Ministerul Educaţiei nu au găsit timp pentru elaborarea metodologiei, astfel că legea nu poate fi pusă în practică, susţin jurnaliştii de la Adevărul.

În aceste condiţii, sute de elevi din mediul rural cu o situaţie materială modestă, dar cu rezultate excepţionale la şcoală rămân în continuare la sate. Potrivit acestei legi, 25 de copii de clasa a IV-a, capabili de performanţă, ar trebui selectaţi anual de Inspectoratele şcolare şi aduşi în şcolile de prestigiu din judeţ.

Finanţarea acestora ar urma să fie făcută prin bursa „Guvernul României", acordată prin Ministerul Educaţiei. Aceasta ar fi trebuit să acopere cheltuielile de cazare, masă şi pe cele şcolare.

Cu toate acestea, lucrurile stau pe loc. Dacă ministrul Cristian Adomniţei a refuzat să vorbească cu jurnaliştii despre acest subiect, oficiali din ministerul au găsit scuze: „o metodologie nu poate fi făcută în două luni", au declarat aceştia.

Din nefericire nu este singura lege pe care Ministerul Educaţiei o lasă la voia întâmplării, atrag atenţia jurnaliştii. Un alt act normativ privind sprijinirea copiilor supradotaţi, care trebuia să intre în vigoare din mai anul trecut, nu are nici în prezent metodologie de aplicare.

Antena3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close