Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea scapă de condamnare în dosarul Hidroelectrica

Elena Udrea scapă de condamnare în dosarul Hidroelectrica

Elena Udrea a scăpat de condamnarea în dosarul Hidroelectrica. Fostul ministrul va trebui să plătească însă peste trei milioane de euro.

Inquam Photos / Octav Ganea
Elena Udrea scapă de condamnare în dosarul Hidroelectrica
de Anamaria Nedelcoff    |    04 Iun 2024   •   14:25

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus astăzi definitiv încetarea procesului penal împotriva Elenei Udrea în dosarul Hidroelectrica în care aceasta este acuzată de trafic de influență și spălare a banilor. 

Asta înseamnă că Elena Udrea a scăpat definitiv de răspunderea penală în acest dosar, întrucât faptele s-au prescris. 

Totuși, fostul ministru trebuie să achite prejudiciul de 3,4 milioane de euro. 

În momentul de față, Elena Udrea se află la Penitenciarul Târgșor unde execută o pedeapsă de șase ani primită în dosarul Gala Bute. 

Ea a fost trimisă în judecată de către procurorii anticorupție în dosarul Hidroelectrica în decembrie 2017 pentru trafic de influență și spălare a banilor. 

Direcția Națională Anticorupție precizează că în anul 2011 Elena Udrea a acceptat promisiunea făcută prin intermediar, de către omul de afaceri Bogdan Buzoianu, de a primi suma de cinci milioane de dolari.

Pentru acești bani, Udrea urma să își exercite influența asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și Hidroelectrica, în vederea menținerii contractelor pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu Hidroelectrica.

Din suma promisă, fostul ministru a primit în noiembrie 2011, prin intermediar, 3,8 milioane de dolari, precum și o creanță de 900.000 de euro. 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Partidul Laburist obține o victorie zdrobitoare la alegerile din Marea Britanie
x close