Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea este profesor de sisteme electorale

Elena Udrea este profesor de sisteme electorale

Elena Udrea este profesor de sisteme electorale
24 Oct 2007   •   14:13

Universitatea "Dimitrie Cantemir" a angajat-o pe Elena Udrea pentru a atrage cât mai mulţi studenţi. Fosta consilieră a preşedintelui Traian Băsescu nu ar avea, potrivit ziarului "România Liberă", pregătirea necesară pentru a susţine cursuri la Facultatea de Ştiinţe Politice, dar conducerea universităţii o foloseşte ca agent de marketing. Prezenţa Elenei Udrea, supranumită şi blonda de la Cotroceni, stârneşte deja nemulţumirea profesorilor, mai ales că a primit deja un post de conducere, de director adjunct la Departamentul de Integrare şi Securitate europeană.

Ce va preda Elena Udrea în universitate nu este, deocamdată, foarte clar. Profesorul universitar Alexandru Radu, specialist în sisteme electorale, susţine că Elena Udrea a fost angajată la universitate, în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, unde i-a fost repartizat un curs de sisteme electorale, pe care îl va preda studenţilor de la fără frecvenţă.

Acesta mai spune, citat de "România liberă", că , deşi figura în ştatul de funcţii cu două norme, a rămas doar cu una, cea de-a doua fiindu-i atribuită Elenei Udrea. Fosta consilieră recunoaşte că a facut o cerere la Universitatea "Dimitrie Cantemir" pentru a susţine un curs, dar că nu se referă la sisteme electorale, ci la geopolitica si geostrategia din spaţiul Mării Negre.

Între timp, Elena Udrea a devenit şi director adjunct la departamentul de integrare şi securitate europeană, după cum spune Alexandru Radu. În opinia sa, fosta consilieră nu poate preda un curs de sisteme electorale atâta timp cât este doctorand la ştiinţe militare. În plus, aceasta nu ar avea certificat didactic pentru a putea profesa.

Elena Udrea şi-a motivat demersul de a preda spunând că a început cursurile legate de strategia Mării Negre pe vremea când era consilieră la Cotroceni, şi că acest aspect al relaţiilor externe îi va fi util în cariera politică.

Udrea a fost, între februarie şi octombrie 2005 consilier de stat în Administraţia prezidenţială. Ea a fost cea care a spus, într-o emisiune televizată, că regatul Norvegiei este republică. Elena Udrea a părăsit Palatul Cotroceni după ce numele soţului său a fost asociat cu mai multe cazuri de corpuţie. În prezent, Elena Udrea este secretar executiv al partidului Democrat.

ELENA UDREA, PROFESOR UNIVERSITAR DE SISTEME ELECTORALE

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close