Antena 3 CNN Actualitate "Fără el, mama mea nu mai avea nicio şansă" | El este Marian, jandarmul care a salvat o bătrână dintr-un incendiu devastator în Vaslui

"Fără el, mama mea nu mai avea nicio şansă" | El este Marian, jandarmul care a salvat o bătrână dintr-un incendiu devastator în Vaslui

O bătrână de 84 de ani surprinsă de un incendiu devastator în Vaslui a primit o a doua șansă la viaţă datorită unui jandarm care, deşi se afla în timpul liber, a fost primul care a intervenit pentru a o salva.

jandarm salvare batrana incendiu vaslui
"Fără el, mama mea nu mai avea nicio şansă" | El este Marian, jandarmul care a salvat o bătrână dintr-un incendiu devastator Sursa foto: vremeanoua.ro
de Claudia Popovici    |    30 Aug 2023   •   22:47

S-a întâmplat ieri, 29 august 2023, când Marian Cuciureanu, subofițer în cadrul Jandarmeiei Vaslui, aflat în timpul liber, a observat un fum dens ieșind din acoperișul casei vecine, unde locuiește o femeie în vârstă de 84 de ani, care se deplasează doar cu ajutorul unui cadru.

Nu a stat pe gânduri şi a intervenit rapid. Când a deschis ușa casei, flăcările se extinseseră, iar un fum înecăcios a cuprins întreaga încăpere. Puțin mai în față, era femeia care încerca să iasă din încăpere cu ajutorul cadrului. Flăcările erau foarte aproape de ea.

Imediat, Marian Cuciureanu a intrat în casă, a luat-o în brațe și a dus-o în curtea lui, acolo unde era în siguranță, alături de mama lui. Înainte de a se întoarce la casa în flăcări, Marian i-a spus mamei lui să sune la 112 pentru a chema ajutoare pentru că incendiul devenise din ce în ce mai amenințător.

Până la sosirea colegilor săi jandarmul şi-a continuat intervenţia şi a oprit alimentarea cu energie electrică și gazele apoi a încercat să stingă focul cu ajutorul unor găleți cu apă. În scurt timp, au sosit pompierii, care într-un final au reușit să stingă incendiul pornit se pare de la o candelă uitată aprinsă, notează vremeanouă.ro.

 „Dacă nu ați fi ajutat-o, mama mea nu ar fi avut nici o șansă să supraviețuiască”, au fost cuvintele fiicei femeii pe care Marian a reușit să o salveze din calea focului.

Marian Cuciureanu este subofițer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și lucrează în Jandarmerie de 5 ani.

×
Subiecte în articol: jandarm incendiu misiune de salvare
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close