Antena 3 CNN Actualitate Efectele încălzirii globale în România

Efectele încălzirii globale în România

<1 minut de citit Publicat la 19:56 19 Feb 2007 Modificat la 19:56 19 Feb 2007

Efectele încălzirii globale în România
Speciile de animale dispar pe rând. An după an, încălzirea globală transformă natura într-un imens deşert. După săptămâni de cercetări, biologii constănţeni au ajuns la concluzia că la malul Mării Negre situaţia este dramatică. Experţii susţin că, în ultima perioadă, algele se dezvoltă excesiv, apar mutaţii genetice, iar schimbările bruşte de temperatură ar putea ucide milioane de peşti. La munte este şi mai rău. Coloniile de marmote şi capre negre se reduc pe zi ce trece, iar păduri de molizi şi brazi se usucă pe hectare întregi.

Greul va veni însă în următorii ani, când efectele industrializării şi a defrişărilor masive de pădure vor fi şi mai acut resimţite. Concentraţia de dioxid de carbon din atmosferă va creşte spectaculos, ducând la o încălzire globală de câteva grade Celsius.

Cercetătorii au estimat că pentru a diminua aceste efecte este nevoie de o reducere la jumatate a emisiilor actuale de dioxid de carbon. Asta în condiţiile în care nevoile de energie ale omenirii vor fi din ce în ce mai mari.

Observator

×
x close