Antena 3 CNN Actualitate Educatorii au protestat la Bucureşti

Educatorii au protestat la Bucureşti

Educatorii au protestat la Bucureşti
11 Iun 2007   •   07:49

Sindicaliştii din învăţământ au pichetat luni Primăria şi Prefectura Municipiului Bucureşti. Ei au cerut mai multe locuri în creşe şi grădiniţe. Protestul a început cu pichetarea sediului Prefecturii Bucureşti, după care profesorii au pornit în marş pe traseul Primăria Capitalei, ministerul Educaţiei, punctul final fiind la Guvern. Liderii sindicali spun că scopul lor este de a se căuta soluţii pentru rezolvarea crizei învăţământului preşcolar din capitală. Protestatarii au depus şi memorii la Prefectură şi la Primăria Bucureşti, precum şi la ministerul Educaţiei şi la Guvern.

UPDATE: Sindicaliştii s-au întâlnit cu subprefectul Cătălin Deaconescu, cu care au convenit să aibă la sfârşitul fiecărei luni o întâlnire cu primarii de sector şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar. ?Am fost dezamăgit când am aflat că 90% din fondurile investite pentru extindere de grădiniţe provin de la bugetul de stat şi numai 10% îi suportă administraţiile locale. Noi ştiam situaţia care există în ceea ce priveşte grădiniţele, dar le-am ascultat problemele?, a declarat subprefectul Deaconescu.

El a spus că liderii federaţiilor au reclamat că au identificat multe terenuri în sectoarele 4, 5 şi 6, unde s-ar putea construi corpuri noi de grădiniţe şi să se execute extinderi ale clădirilor, dar nu au găsit deschidere de la primari.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close