Antena 3 CNN Actualitate Educație Xenia Cambrea, copilul minune care a pornit pe drumul spre excelență de la doar 1 an, înscrisă în campania Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Xenia Cambrea, copilul minune care a pornit pe drumul spre excelență de la doar 1 an, înscrisă în campania Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a fost lansată cu scopul de a aduce în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din țară. Printre acești tineri excepționali se află și Xenia Cambrea, o fetiță de numai 5 ani, care a captivat atenția publicului prin talentul și dedicarea sa.

de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Mai 2024   •   15:54

Xenia a început să cânte la vioară la doar un an, iar de atunci a obținut întotdeauna premii de excelență în concursurile naționale și internaționale. La doar patru ani, ea a început să concureze în cadrul unor competiții prestigioase, demonstrând un talent precoce și o pasiune neclintită pentru muzică. Nivelul său de studiu la vioară este echivalent cu cel al clasei a IV-a, conform specialiștilor.

Dar Xenia nu se oprește aici. Pe lângă vioară, ea studiază și pianul, a învățat să citească singură și face calcule matematice complexe folosind metoda Soroban. În plus, joacă șah și desenează, demonstrând o versatilitate și o inteligență ieșite din comun.

Recent, Xenia s-a alăturat campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, unde este un exemplu strălucit al pasiunii, dedicării și talentului. La o vârstă la care mulți copii abia descoperă lumea, Xenia nu doar că o explorează, ci contribuie și la îmbogățirea ei prin arta și inteligența sa remarcabile.

Această campanie își propune să recunoască și să promoveze excelența românească, iar Xenia Cambrea poate fi unul dintre cei 100 de tineri care vor fi incluși în primul catalog al excelenței, lansat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României la finalul acestui an. Inspirată de talentul și determinarea Xeniei, generația nouă poate urma propriile pasiuni și atinge excelența în orice domeniu.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Ciolacu le răspunde șoferilor supărați pe Ordonanța 84
x close