Antena 3 CNN Actualitate Educație Nicio universitate din România nu mai este în top 1000 QS World University Ranking, anul acesta

Nicio universitate din România nu mai este în top 1000 QS World University Ranking, anul acesta

România nu mai are nicio universitate în cel mai prestigios clasament al calităţii învăţământuilui superior mondial, QS World University Ranking 2022.

o_1f7o7cufsl8kn0u18i1m031itnb.jpg
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    09 Iun 2021   •   14:15

Topul, realizat de către Quacquarelli Symonds măsoară calitatea primelor 1000 de instituţii de învăţământ superior, din lume.

Anul trecut aveam, în primele 1000 de locuri, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi Universitatea Bucureşti. În noua ediţie a topului, ambele universităţi au căzut în grupa 1001-1200, unde se mai află şi Universitatea de Vest din Timişoara.

Pe cele mai joase poziţii, în grupa 1201+, avem 8 instituţii de învăţământ superior: Universitatea Al. I Cuza Iași, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iasi, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Politehnică din București şi Universitatea Politehnică din Timișoara.

Criteriile topului sunt legate de reputaţia academică şi cea a angajatorilor, citări, număr de studenţi şi statutul activităţii internaţionale.

Topul este condus pentru al zecelea an consecutiv de Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Pe locurile următoare sunt Universitatea Oxford, iar la egalitate, pe locul al treilea, se află Universitatea Stanford şi Universitatea Cambridge.

Universităţile româneşti scad pe an ce trece

Deşi în 2018 aveam cinci universităţi în topul primelor 1000 (Universitatea Bucureşti, Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea Al. I Cuza, Politehnica București și Universitatea de Vest), un an mai târziu mai aveam în acest top doar Universitatea Bucureşti şi Universitatea Babeş-Bolyai.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close