Antena 3 CNN Actualitate Educație Topul liceelor din București preferate de către elevii de clasa a VIII-a. Liceul bine cotat care și-a pierdut locul pe podium

Topul liceelor din București preferate de către elevii de clasa a VIII-a. Liceul bine cotat care și-a pierdut locul pe podium

Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CMBRAE) a întocmit un raport privind topul preferat de către elevi la înscrierea la liceu.

top licee bucuresti preferate elevi clasa a viii a
Topul liceelor din București preferate de către elevii de clasa a VIII-a
de Georgiana Adam    |    04 Iun 2024   •   14:07

Primele trei locuri în preferințele elevilor în topul liceelor la nivelul municipiului Bucureşti sunt ocupate de Colegiile Naţionale "I. L. Caragiale”, “Gheorghe Lazăr” și ”Iulia Hasdeu”, arată studiul privind opțiunile școlare și profesionale ale elevilor din clasele a VIII-a, întocmit de Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CMBRAE) în anul școlar 2023-2024.

Dacă în 2023, în top trei licee preferate de către elevi se afla şi Colegiul Naţional Bilingv "George Coşbuc", acesta nu se mai află printre opţiunile școlare ale elevilor.

Un alt colegiu bine cotat este "Sf. Sava" care a intrat anul acesta pe locul 10, comparativ cu 2023, atunci când nu figura în primele 10 opțiuni ale elevilor din București, arată studiul.

Modificări de clasament sunt și pe locurile cinci și şase: Colegiul Național Grigore Moisil a fost înlocuit cu Colegiul Național “Gheorghe Șincai”, față de anul trecut.

Pe locul 7 în clasament este şi Colegiul Național Tudor Vianu care în anul trecut școlar era pe locul 10 în ierarhia preferințelor elevilor.

Pe locul 9 în clasamentul întocmit de Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CMBRAE) în anul școlar 2023-2024 se află Colegiul Teoretic Alexandru Ioan Cuza, care a înlocuit Colegiul Matei Basarab.

Colegiul Matei Basarab se află acum pe locul 10 la egalitate ca opțiuni în preferințele elevilor bucureșteni, cu Colegiul Național Sf. Sava.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close