Antena 3 CNN Actualitate Educație Subiectele la Matematică şi Istorie, de la Bacalaureat 2024, au ajuns pe internet la puțin timp după accesul în sălile de examen

Subiectele la Matematică şi Istorie, de la Bacalaureat 2024, au ajuns pe internet la puțin timp după accesul în sălile de examen

elevi bacalaureat 2024 getty images
Absolvenţii clasei a XII-a rezolvând exerciții la matematică | Sursa foto: Getty Images
02 Iul 2024   •   10:20

Absolvenţii de clasa a XII-a susţin astăzi, 2 iulie, proba obligatorie de la Bacalaureat 2024, cea la Matematică şi Istorie. În spațiul public au apărut, la puţin timp de la accesul în sălile de examen, primele imagini cu subiectele de la Matematică şi Istorie.

Pe rețelele sociale au apărut primele imagini cu subiectele de la Matematică şi Istorie de la Bacalaureat 2024.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pentru susţinerea probei obligatorii din cadrul examenului de Bacalaureat 2024, elevii de liceu sunt nevoiţi să prezinte un document de identitate la intrarea în sala de examen.

Trei ore au la dispoziţie absolvenţii claselor a XII-a pentru rezolvarea subiectelor de Matematică sau Istorie de la Bacalaureat 2024.

Examenul la Matematică de la Bacalaureat 2024 este susținut de absolvenții claselor de liceu cu profil real, de cei din liceele tehnologice, precum și de către cei cu specializarea învățători-educatoare.

Examenul la Istorie de la Bacalaureat 2024 este susținut de absolvenții de la profilul umanist, precum și de la filiera vocațională, cu excepția celor de la specializarea învățători-educatoare.

Programă Matematică Bacalaureat 2024 pentru fiecare profil

Elevii claselor a XII-a susţin astăzi proba scrisă la matematică de la Bacalaureat 2024. Proaspeţii absolvenţi de clasa a a XII-a au subiecte diferite la Bacalaureat 2024, în funcție de filieră, specializare și profil, după cum urmează:

  • M1 – mate-info, pentru filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică și pentru filiera vocațională, profilul militar, specializarea matematică-informatică;
  • M2 – științe ale naturii, pentru profilul real, filiera teoretică, specializarea științe ale naturii;
  • M3 – tehnologic, pentru filiera tehnologică, adică: profilul servicii, toate calificările profesionale, profilul resurse naturale şi protecţia mediului, toate calificările profesionale; profilul tehnic, toate calificările profesionale;
  • M4 – pedagogic, pentru filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea învăţător/educatoare.

Pentru absolvenţii claselor a XII-a, subiectele la Matematică de la Bacalaureat 2024, profil mate-info, pot conţine mulțimi și elemente de logică matematică, funcții, vectori în plan, matematici financiare, elemente de algebră sau elemente de analiză matematică.

Pentru absolvenţii claselor a XII-a, subiectele la Matematică de la Bacalaureat 2024, ştiințe ale naturii, pot conţine mulțimi de numere, coliniaritate, concurență, paralelism sau aplicații ale trigonometriei și ale produsului scalar a doi vectori în geometria plană.

Pentru absolvenţii claselor a XII-a, subiectele la Matematică de la Bacalaureat 2024, profil tehnologic, pot conţine elemente de calcul matricial și sisteme de ecuații liniare, matrice; determinanți, sisteme de ecuații liniare.

Pentru absolvenţii claselor a XII-a, subiectele la Matematică de la Bacalaureat 2024, profil pedagogic, pot conţine mulțimi și elemente de logică matematică, funcții, vectori în plan, dar şi sisteme de ecuații liniare.

Cum se calculează media finală la Bacalaureat în 2024

Examenul de Bacalaureat 2024 este considerat promovat de către absolvenţii claselor a XII-a dacă aceştia au susţinut toate probele scrise și au obţinut cel puţin 5 la fiecare dintre acestea, iar media finală la Balacaureat 2024 este de cel puțin 6.

Pentru fiecare candidat care a obţinut cel puţin nota 5 la toate probele scrise de la Bacalaureat 2024, se calculează media generală ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.

Nu se calculează media generală de bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă.

Pentru candidaţii care obţin media generală la Bacalaureat 2024 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Când se publică rezultatele de la Bacalaureat 2024

Primele rezultate de la Bacalaureat 2024 vor fi afişate în data de 8 iulie până la ora 12:00. Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12:00 - 18:00 în aceeaşi zi.

Rezultatele finale de la Bacalaureat 2024 se vor afişa pe data de 12 iulie 2024. Examenul naţional de Bacalaureat 2024 se consideră promovat de către absolvenţii claselor a XII-a care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:

  • au susţinut probele de evaluare a competenţelor;
  • au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise.

Calendarul şi programul examenului de Bacalaureat 2024 sesiunea de toamnă

Potrivit calendarului publicat în Monitorul Oficial, sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2024 are loc în perioada 15 iulie -22 august.

Proba scrisă la Limba română de la Bacalaureat 2024 are loc pe data de 19 august, iar proba la Matematică sau Istorie pe data de 20 august.

Proba la alegere a profilului și specializării de la Bacalaureat 2024 este susținută de către elevii de clasa a XII-a, pe 21 august.

Calendarul de desfăşura a examenului de Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă, pentru absolvenţii clasei a XII-a, în anul şcolar 2023-2024 se desfăşoară astfel:

15 – 22 iulie 2024: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe

  • 8 – 9 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 9 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 12 august 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D
  • 13 – 14 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
  • 19 august 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 20 august 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 21 august 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 22 august 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

26 august 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00).

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Femeia acuzată că a mușcat un copil pe o plajă din Năvodari se apără
x close