Antena 3 CNN Actualitate Educație Subiectele la Matematică de la simulare Evaluare Națională 2024, clasa a VIII-a, au fost publicate

Subiectele la Matematică de la simulare Evaluare Națională 2024, clasa a VIII-a, au fost publicate

Georgiana Adam
5 minute de citit Publicat la 10:54 06 Feb 2024 Modificat la 11:10 06 Feb 2024
subiecte matematica simulare evaluare nationala 2024 clasa a viii a publicate
Subiectele la Matematică de la simulare Evaluare Națională 2024, clasa a VIII-a, au fost publicate Sursa foto: Freepik.com

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut astăzi, 6 februarie, cel de-al doilea examen din cadrul simulării de la Evaluare Naţională 2024.

Proba la Matematică de la simulare Evaluare Naţională 2024 a început la ora 09:00, iar accesul elevilor în sală a fost permis până la ora 08:30.

De asemenea, elevii de clasa a VIII-a au avut la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele la Matematică din cadrul simulării naţionale.

Elevii au primit subiectele la Matematică, în formă de broșură, care s-a predat obligatoriu la finalul probei de la simulare Evaluare Naţionlă 2024.

Subiectele la Limba Română de la simulare Evaluarea Națională 2024, clasa a VIII-a

Structura subiectelor de la simulare Evaluare Naţională 2024, clasa a VIII-a

Structura subiectelor de la simulare Evaluare Naţională 2024 pentru clasa a VIII-a sunt structurate astfel încât itemii să măsoare gradul de formare/dezvoltare a competențelor prevăzute în programa de examen, precizează Ministerul Educației.

Structura fiecărui subiect a fost punctată cu 30 de puncte, iar 10 puncte au fost acordate din oficiu.

Primul subiect a fost format din itemi obiectivi, de tip grilă, la fel și subiectul al II-lea. Cât despre subiectul al III-lea, elevii claselor a VIII-a au fost nevoiți să scrie și să argumenteze în dreptul fiecărei probleme.

Subiectele la Matematică de la simulare Evaluare Națională 2024, clasa a VIII-a

Elevii de clasa a VIII-a au avut la simulare Evaluare Naţională 2024 la Matematică de calculat lungimea unui segment, să determine intersecţia a două mulţimi, dar şi să calculeze măsura unui arc de cerc.

În imaginile din GALERIE puteți vedea subiectele la Matematică de la Simulare Evaluare Națională 2024, potrivit edupedu.ro

Restul subiectelor primite de elevi, la proba scrisă la Matematică, de la Simulare Evaluare Naţională 2024 se pot găsi pe edupedu.ro

Cine face subiectele pentru examene și simulări care pică la Bacalaureat şi Evaluare Naţională

Cine face subiectele pentru examenele şi simulările care pică la Bacalaureat şi Evaluare Naţională este întrebarea de pe buzele tuturor elevilor din ani terminali.

Subiectele pentru Bacalaureat şi Evaluare Naţională sunt realizate de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie ( CNPEE).

Instituţia care face subiectele pentru examene și simulări care pică la Bacalaureat şi Evaluare Naţională a fost înfiinţată în 1998, într-un proiect al Băncii Mondiale privind profesionalizarea evaluărilor în România.

Instituţia concepe subiectele tuturor examenelor și concursurilor naționale organizate de Ministerul Educației.

Cum poate fi corectată o greșeală la proba la Matematică de la simulare Evaluare Naţională

La proba de matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect.

Art. 10 – „(15) Elevii care doresc să corecteze o greșeală o taie cu o linie orizontală și completează, alături, răspunsul considerat corect.

(16) Elevii cărora nu le este suficient spațiul din broșura pentru redactarea răspunsurilor pot solicita pagini suplimentare pe care pot continua formularea răspunsurilor.”

În cazul figurilor de la proba de matematică de la Evaluare Naţională sunt permise marcajele pe figură și completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră. De asemenea, este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spațiul pus la dispoziție pentru rezolvarea problemelor, potrivit edupedu.ro.

Modele de subiecte la Matematică de la simulare Evaluare Naţională 2024

Pentru a se familiariza cu subiectele la Matematică de la Evaluare Naţională, elevii de clasa a VIII-a au avut la dispoziție modele de subiecte la matematică şi barem de corectare, publicate de către Ministerul Educației.

Model de subiect la Matematică de la simulare Evaluare Naţională 2024 - Descarcă documentul AICI

Barem de corectare la Matematică de la simulare Evaluare Naţională 2024 - Descarcă documentul AICI

Ce subiecte au picat la Matematică la Evaluare Naţională 2023, clasa a VIII-a

Totodată, viitorii absolvenţi de clasa a VIII-a s-au putut familiariza şi cu cerințele consultând subiectele la Matematică care au picat anul trecut la Evaluare Națională.

Anul trecut, elevii de clasa a VIII-a au avut proba la Matematică de la Evaluarea Naţională de rezolvat mai multe exerciții, printre care de calculat produsul unui număr şi opusul lui, cel mai mare număr întreg dintr-un interval, precum și lungimea unui segment.

Subiecte Matematică Evaluare Naţionlă 2023 - Descarcă documentul Aici

Barem de corectare Matematică Evaluare Naţională 2023 - Descarcă documentul AICI

Barem de corectare simulare Evaluare Naţională 2024, clasa a VIII-a

Notele obținute la simulare Evaluare Naţională 2024 nu vor fi trecute în catalog, ci vor fi discutate împreună cu profesorii de la clasă, astfel încât elevii să înțeleagă cât de pregătiți sunt pentru examenul care va avea loc în vară.

Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Punctajul total pentru rezolvarea tuturor subiectelor este de 100 de puncte, zece fiind acordate din oficiu.

Se punctează orice modalitate de rezolvare corectă a cerințelor. 

Calendarul simulării Evaluării Naționale 2024 

Prima probă de la simulare Evaluare Naţională 2024 a fost cea de la Limba și literatura română, urmând proba la Matematică. 

Ultima probă scrisă de la simulare Evaluare Naţională 2024 va fi cea la Limba și literatura maternă, potrivit calendarului:

  • 5 februarie 2024: Limba şi literatura română – probă scrisă
  • 6 februarie 2024: Matematică – probă scrisă
  • 7 februarie 2024: Limba şi literatura maternă – probă scrisă
  • 23 februarie 2024: Comunicarea rezultatelor

Astfel, rezultatele obținute de către elevi la simulare Evaluare Naţională 2024 vor fi comunicate pe data de 23 februarie.

Calendar Evaluarea Națională 2024, clasa a VIII-a

Potrivit calendarului publicat în Monitorul Oficial la începutul anului școlar, Evaluarea Naţională 2024 are loc în perioada 25 -28 iunie.

Proba scrisă la Limba Română din cadrul Evaluării Naţionale 2024 se va desfășura pe 25 iunie, iar proba la Matematică este programată pe 27 iunie.

Calendarul Evaluării Naţionale 2024 pentru absolvenţii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2023-2024 se desfăşoară astfel:

  • 11 – 14 iunie 2024: Înscrierea la Evaluarea Națională
  • 14 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 25 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba română
  • 27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică
  • 28 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba maternă
  • 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 4 – 9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
×
x close