Antena 3 CNN Actualitate Educație Subiectele la română de la examenul de Bacalaureat în 2019, uman și real

Subiectele la română de la examenul de Bacalaureat în 2019, uman și real

Subiectele la română de la examenul de Bacalaureat în 2019, uman și real
01 Iul 2019   •   09:03

Subiectele de la proba de limba și literatura română sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe site-ul subiecte.edu.ro. 

Pentru a putea promova examenul de bacaluareat 2019, candidații trebuie să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, să susţină toate probele scrise şi să obţină minimum nota 5 la fiecare dintre acestea, iar media generală la BAC 2019 să fie cel puțin 6. 

Afișarea primelor rezultate la bacalaureat 2019 este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00). Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale la BAC 2019 este prevăzută pentru data de 13 iulie.

Proba de română de la bacalaureat 2019 începe la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor la română la BAC 2019 fiecărui elev.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. 
Pentru rezolvarea subiectelor la bacalaureat 2019 candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. 

×
Subiecte în articol: Bacalaureat 2019
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close