Ministerul Educației a comunicat, marți, informații noi despre structura anului școlar 2023-2024.
Astfel, cursurile vor începe pe 11 septembrie, iar elevii vor avea, în 2024, și vacanță de primăvară, dar și vacanță de Paște.
Vacanța de primăvară nu va coincide cu cea de Paște, ci va fi luată în perioada 13-21 aprilie.
Elevii vor avea liber pe 1 mai, de Ziua Muncii, dar și pe 3 mai, ziua cunoscută de credincioși drept Vinerea Mare.
Citește și: Când devine o problemă faptul că nu-ți place școala | Cum se manifestă anxietatea elevilor
Pentru vacanța de Paște, părinții au cerut să se facă punte între zilele libere, astfel încât elevii să nu mai vină pe data de 2 mai la școală și să aibă șapte zile libere.
Programele "Școala altfel” și "Săptămâna Verde”
De asemenea, deși initial au anunțat că programele "Școala altfel” și "Săptămâna Verde” se vor desfășura în perioada 11 septembrie 2023 – 12 aprilie 2024, la decizia unităților de învățământ, ulterior, reprezentanții Ministerului Educației au transmis că acestea se pot derula până pe 26 aprilie 2024.
Mai mult, dacă inițial vacanța la decizia inspectoratelor școlare județene a fost anunțată pentru perioada 19 februarie – 10 martie 2024, ulterior, Ministerul a anunțat că săptămâna de vacanță este programată în perioada 12 februarie – 3 martie 2024.
Anul școlar va avea 36 de săptămâni de cursuri, care vor începe pe 11 septembrie 2023 și se vor termina pe 21 iunie 2024.
„Decizia ca anul școlar următor să se structureze în intervale de cursuri (module) și intervale de vacanță este fundamentată, pe de o parte, pe importanța asigurării ritmicității în cadrul procesului instructiv-educativ, pe de altă parte, pe imposibilitatea unei evaluări relevante a impactului actualei forme de organizare, înainte de încheierea unui an școlar.
O evaluare relevantă a impactului organizării anului școlar în intervale de cursuri (module) alternate cu intervale de vacanță se va putea face după încheierea anului școlar 2022-2023”, arată Ministerul Educației, potrivit Mediafax.