Unii cred că anul şcolar viitor, împărţit în 5 module de învăţare, reprezintă un start bun în direcţia schimbării, în timp ce alţii sunt de părere că Sorin Cîmpeanu încearcă doar un "exerciţiu de imagine" pentru că ar fi propus măsuri de formă şi nu de fond.
Valul de critici vine în contextul în care materia stufoasă, deseori inutilă, va fi modificată abia în septembrie 2023. După ce Sorin Cîmpeanu a anunţat că în anul viitor şcolar profesorii vor avea libertate când vine vorba despre predare şi evaluare, internetul a explodat.
Daniel Funeriu, cel care a gândit actuala lege a educaţiei, a deschis un sondaj pe reţelele de socializare prin care i-a întrebat pe cei care-i vizitează profilul ce părere au despre măsurile anunţate în educaţie.
Răspunsurile sunt diverse, însă cele mai multe arată rezistenţă faţă de planurile Ministerului Educaţiei.
Principala nemulţumire, atât în rândul părinţilor, cât şi al elevilor este că odată cu împărţirea anului şcolar în cinci module, nu se va schimba şi programa. Pentru încă un an, elevii vor învăţa după aceleaşi manuale vechi, în acelaşi stil alert.
Viitoarea programă şcolară ar trebui să pluseze pe digitalizare, gândire critică, alfabetizare funcţională şi gândire logică, mai spun specialiştii.