Antena 3 CNN Actualitate Educație Scandalul manualelor şcolare: „Ministerul să-şi asume nu doar conţinutul, ci şi tipărirea”

Scandalul manualelor şcolare: „Ministerul să-şi asume nu doar conţinutul, ci şi tipărirea”

1 minut de citit Publicat la 18:13 23 Aug 2017 Modificat la 18:13 23 Aug 2017
o_1bo7qfueb4df2o819dp8rl16618.jpeg
Foto: pixabay.com

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că este absolut necesară Legea manualului şcolar în România, lucru pe care, de altfel, federaţia l-a solicitat în mod public încă din anul 2015 şi salută intenţia Ministerului Educaţiei de a iniţia o astfel de lege prin care manualul şcolar să fie considerat bun de interes naţional, potrivit news.ro.

„În fiecare an sute de mii de copii au fost întâmpinaţi în prima zi de şcoală fără să găsească manuale pe bănci. S-a gândit cineva la dezamăgirea copilului care aştepta să îşi răsfoiască manualul, dar pe care l-a primit cu greu abia la jumătatea anului şcolar sau chiar deloc?”, a declarat preşedintele FSLI, Simion Hancescu.

Potrivit acestuia, s-a ajuns în această situaţie din cauza intereselor financiare ale editurilor, care "i-au transformat pe elevi în simple victime ale contractelor păguboase".

„S-a ajuns aici din cauza intereselor financiare ale editurilor, care au transformat elevii în simple victime ale contractelor păguboase. Soluţia reală este ca Ministerul Educaţiei să fie cel care îşi asumă nu doar conţinutul, ci şi tipărirea manualelor şcolare, scăpând astfel de căpuşarea unui sistem”, afirmă Simion Hancescu.

Preşedintele salută intenţia Ministerului Educaţiei de a exista o Lege a manualului şcolar, care, în opinia FSLI, ar trebui considerat bun de interes naţional.

×
x close