Antena 3 CNN Actualitate Educație Satul din România unde Ministerul Educaţiei va construi o şcoală nouă

Satul din România unde Ministerul Educaţiei va construi o şcoală nouă

scoala nou? în jude?ul Ia?i, la Coropceni- facebook ministerul Educatiei
Construcția clădirii este finanțată prin proiectul „Școli mai sigure, incluzive și sustenabile”, implementat de Guvernul României prin Ministerul Educației. Sursa foto: Facebook Ministerul Educaţiei
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iul 2024   •   22:28

Ministerul Educaţiei anunţă construirea unei şcoli în judeţul Iaşi, la Coropceni. Clădirea va avea cinci săi de clasă, laboratoare, bibliotecă şi sală de mese.

„Încă un contract de execuție semnat - de data aceasta pentru construirea noii clădiri a Școlii Gimnaziale Ciortești, Coropceni, județul Iași!

Noua clădire va avea 5 săli de clasă, 2 laboratoare, bibliotecă, spațiu de servire a mesei cu anexe, cancelarie, secretariat, cabinete medicale și cabinet psihologic cu o cameră de terapie etc.

Astfel, datorită investițiilor, școala va deveni pentru copii mai mult decât un spațiu în care participă la ore. Prin dotările de care va dispune noua clădire, fiecare elev va avea șanse la o educație de calitate, precum și acces la resurse valoroase și esențiale în perioada de formare.

Construcția clădirii este finanțată prin proiectul „Școli mai sigure, incluzive și sustenabile”, implementat de Guvernul României prin Ministerul Educației și Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare (UMPMRSU), cu sprijin financiar din partea Băncii Internaționale de Reconstrucție și Dezvoltare", scrie Ministerul Educaţiei pe Facebook.

✍️? Încă un contract de execuție semnat - de data aceasta pentru construirea noii clădiri a Școlii Gimnaziale Ciortești,...

Publicată de Ministerul Educației - România pe Luni, 22 iulie 2024

Proiectul „Școli mai sigure, incluzive și sustenabile” (SSIS) este o inițiativă majoră a Guvernului României, destinată modernizării infrastructurii școlare și îmbunătățirii condițiilor de educație pentru elevi. Acest proiect se desfășoară pe o perioadă de șase ani, cu o finanțare totală de 100 de milioane de euro, asigurată printr-un împrumut de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD). Data limită pentru tragerea împrumutului este 30 iunie 2027​

×
Citește mai multe din Educație
» Vezi toate știrile din Educație
Cele mai noi știri
Parteneri
x close