Antena 3 CNN Actualitate Educație S-a lansat ghidul „Eu Aleg”, resursa din școli care contribuie la dezvoltarea personală a elevilor

S-a lansat ghidul „Eu Aleg”, resursa din școli care contribuie la dezvoltarea personală a elevilor

ghidul eu aleg
Ghidul „Eu Aleg”, conceput de Asociația Maxwell România, a fost lansat pentru elevii din Sectoarele 4 și 6 / foto: Antena 3 CNN
de Roxana Mihăiescu    |    19 Sep 2024   •   12:56

Şcolile din România au la dispoziţie o nouă resursă valoroasă pentru a-i ghida pe elevii de gimnaziu în cea mai provocatoare călătorie din viaţa lor, cea a dezvoltării personale. Ghidul „Eu Aleg”, conceput de Asociația Maxwell România, a fost lansat pentru elevii din Sectoarele 4 și 6. Ghidurile au fost create pentru a fi folosite în școli şi vor fi distribuite gratuit prin intermediul diriginţilor de la clasa. Copiii vor putea lucra împreună cu profesorii cel puţin o lecţie pe săptămână.

Asociația Maxwell România a început cel mai provocator proiect din educaţie care urmăreşte să le schimbe tinerilor viitorul prin dezvoltarea personală. Ghidul „Eu Aleg” este o resursă educațională inovativă, concepută pentru a-i inspira şi a ajuta pe adolescenţi să devină responsabili pentru propriile vieți şi să ajungă acolo unde îşi doresc cel mai mult.

„Eu consider că această calitate și această perspectivă vă oferă șanse mult mai mari de a-i ajuta pe copii, de a influența corespunzător, de a fi modelele pe care ei și le doresc sau de care au nevoie”, a declarat Florin Băcioiu - General Manager al Asociației Maxwell Româniaș

Ghidul „Eu aleg” a fost lansat cu cu sprijinul Inspectoratelor Școlare din Sectoarele 4 și 6 și cu susţinerea autoriăţilor locale, dar și al companiei Apa Nova București.

„Drumul dumneavoastră în viață nu puteți să-l alegeți decât dumneavoastră. Cum puteți să ajungeți să alegeți? Simplu, prin educație. Educația a fost, este și va fi unul dintre pilonii de bază ai  dezvoltării societății”, a declarat Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România.

Ghidul este gratuit atât pentru elevi însă şi pentru profesori. Asociația Maxwell România va merge în 14 județe pentru a se întâlnii cu profesorii, iar ghidul va ajunge la aproximativ
30.000 de elevi din toata ţara.

Doar profesorii deriginti  și consilieri care vor dori, care vor rezona cu acest ghid vor veni alături de noi, ne vor spune care este numărul de elevi de la clasă, iar noi le vom distribui prin intermediul inspectoratelor școlare cărțile de care au nevoie”, a mai declarat Florin Băcioiu - General Manager al Asociației Maxwell România.

În plus, autorităţile locale atrag atenţia că exterm de importante sunt şi investiţiile în unităţile de învăţământ.

„Până acum, ce pot să vă spun este că sistemul de învățământ din Sectorul 6 beneficiază de cele mai multe fonduri din bugetul local al Primăriei. Am ajuns aproape 500 de milioane de lei investiți în școli și grădinițe și creșe în Sectorul 6”, a spus Paul Moldovan, City Manager Primăria Sectorului 6.

Asociația Maxwell îşi propune să sprijine copiii din întreaga țară, din orice mediu, dar mai ales pe cei care provin din familii dezavantajate.

În parteneriat cu 26 de inspectorate școlare, asociaţia își propune transformarea ghidurilor „Eu leg” în manuale de dezvoltare personală, pe care intenționează să le integreze în toate școlile din România.

Ghidul a ajuns deja la 24.000 de elevi în anul trecut școlar.

×
Citește mai multe din Educație
» Vezi toate știrile din Educație
Cele mai noi știri
Parteneri
x close