Antena 3 CNN Actualitate Educație Data la care se afișează rezultatele la Evaluarea Națională 2023. Anunțul făcut de Ministerul Educației

Data la care se afișează rezultatele la Evaluarea Națională 2023. Anunțul făcut de Ministerul Educației

Ministerul Educației a anunțat data la care se vor afișa primele rezultate la Evaluarea Națională 2023. Elevii sunt nevoiți să urmeze mai mulți pași pentru a le putea vedea.

New Project (3)
Data la care se afișează rezultatele la Evaluarea Națională 2023. Anunțul făcut de Ministerul Educației Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Marian Ilie
de Ioana Mircea    |    26 Iun 2023   •   20:14

Ministerul Educației a anunțat că rezultatele la Evaluarea Națională 2023 vor fi afișate pe pagina dedicată de pe edu.ro și la școlile unde au susținut elevii examenele, miercuri, 28 iunie, până la ora 14.00. 

Conform legislației privind prelucrarea datelor cu caracter personal, rezultatele obținute în cadrul Evaluării Naționale 2023 nu vor mai fi afișate în mod tradițional, cu numele și prenumele elevilor, ci acestea vor fi anonimitate prin utilizarea unor coduri unice aferente fiecărui elev.

Prin urmare, la proba de Limba și Literatura Română desfășurată în cadrul Evaluării Naționale 2023, fiecare elev a primit un document care include un cod unic specific candidatului, informații despre școala de proveniență, precum și județul în care acesta își desfășoară studiile.

Citește și: Evaluarea Națională 2023, proba la Limba și literatura maternă. Peste 400 de elevi nu s-au prezentat la examen

Codul unic atribuit fiecărui elev este format din două litere, XY, reprezentând indicativul județului, urmate de o secvență de cifre. Acest cod unic este generat de către aplicația informatică EvNat și este personalizat în funcție de numele și prenumele fiecărui elev, asigurând astfel confidențialitatea datelor lor personale, potrivit edupedu.ro.

×
Subiecte în articol: Evaluare Naţională 2023
Citește mai multe din Educație
» Vezi toate știrile din Educație
Cele mai noi știri
Parteneri
x close