Tatăl elevului spune că fiul său a fost bătut cu pumnii și cu picioarele în pauza dintre ore, înainte de a se petrece acest incident. Situația de la Colegiul Dimitrie Leonida scoate la iveală o problemă alarmantă din școlile din România.
"Știm că în fiecare zi avem un copil din trei care este victima bullying-ului și acest procentaj alarmant ne forțează să fin din ce în ce mai atenți la ceea ce se întâmplă în viața copiilor noștri.
Nu ar fi ajuns să aibă în buzunar un spray cu piper, nu s-ar fi ajuns în aceste situații dacă prevenția ar fi fost făcută la timp și intervenția adulților i-ar fi determinat să vină și să spună ceea ce li se întâmplă.
Actul educațional înseamnă trei actori: înseamnă elevul, școala și părinții. Cele mai bune rezultate în prevenție reprezintă colaborarea dintre cei trei mari actori ai educației. Nu poți pretinde doar de la școală să facă prevenție, e nevoie și de intervenția părintelui.
Modelul de agresivitate este perceput de copil nu doar în familie, ci și în grupul de apropiați și trebuie să recunoaștem că în jurul copiilor noștri este foarte multă agresivitate", a declarat Mirela Zivari, psiholog.
Reamintim faptul că 33 de elevi au fost evaluaţi medical, iar 25 dintre ei au fost transportaţi la spital, 14 la Spitalul Grigore Alexandrescu şi 11 la Spitalul Marie Curie, după ce un elev a pulverizat spray lacrimogen în clasa de curs.
Tânărul de 15 ani a fost audiat de anchetatori, împreună cu mama sa.