Antena 3 CNN Actualitate Educație Prima universitate privată din București va intra în lichidare

Prima universitate privată din București va intra în lichidare

212_12329400.jpg
Foto: nou.ueb.ro
26 Mai 2016   •   13:09

Universitatea Ecologica din București, prima universitate privată înființată în Capitală, urmează să intre în lichidare deoarece a înmatriculat mai mulți studenți decât avea voie la cinci programe de studii.

Instituția este astfel printre primele vizate de ordonanța nr. 42/2015, adoptată de Guvern anul trecut, care prevede sancțiuni pentru depășirea cifrei de școlarizare. Ordonanța a intrat în vigoare în luna septembrie 2015, scrie b365.ro.

Programele la care a fost depășită cifra de școlarizare sunt Educație fizică și sportivă- forma de învățământ cu frecvență (20 de studenți în plus), Kinetoterapie și motricitate specială- forma de învățământ cu frecvență (43 de studenți peste numărul admis), Psihologie- forma de învățământ cu frecvență (20) și cu frecvență redusă (54) și programul Comunicare și Relații Publice- forma de învățământ cu frecvență redusă (6).

Odată intrată în lichidare, o universitate nu mai are voie să școlarizeze studenți. Studenții din anul I și II își pot continua însă studiile, urmând ca, la finalul studiilor, universitatea să fie închisă.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close