Piaţa meditaţiilor a fost estimată la peste un miliard de euro în toamna anului 2020. Iar după perioada şcolii online, a crescut considerabil. Până acum, când, arată un sondaj făcut de organizaţia Salvaţi Copiii, peste 60% dintre copii României fac meditaţii.
Din fericire, alternative există. Tot mai multe asociaţii şi organizaţii nonguvernamentale pun la dispoziţia elevilor platforme de învăţare. Notebune.ro este doar una dintre ele.
"În momentul în care intri pe site, poti alege intre Bacalaureat si Evaluare, intre Romana si Matematică. Vezi un clip explicativ, dupa care poti descarca sau poti printa o fisa de lucru. Exista si un test interactiv pe care copiii, il pot face direct pe site", explică Măriuca Mihăilescu, fondatorul platformei notebune.ro.
"Platforma a fost lansată în martie şi are deja peste 160.000 de vizite unice, cu un timp de vizionare, în medie, de 4 minute şi jumătate", a mai spus Măriuca Mihăilescu.
Fondatorii cred că înregistrările care te ajută să înveţi pentru BAC şi Evaluarea Naţională sunt uşor de urmărit pentru că profesorii vorbesc pe limba adolescenţilor.
Şi elevii au lansat o astfel de platformă: cne.vreaula.ro. Platforma pune la dispoziţie mai puţine clipuri video şi mai multe teste de antrenament ori materiale structurate logic.
"La acest moment platforma este utilizată de 15.000 de persoane. Urmeaza sa adaugam materiale pentru soociologie, economie, psihologie si de logica.", explică Robert Avram, preşedinte CNE.
Şi blogurile care pun la dispoziţia elevilor teste de antrenament sunt urmărite. De pildă, profesorjitaruionel.com este unul dintre blogurile aflate în topul căutărilor.
Şi ministerul Educaţiei ar fi trebuit să conceapă o platformă digitală de sprijin încă din 2011, însă aceasta nu există încă.