Antena 3 CNN Actualitate Educație Patru medalii pentru lotul olimpic al României, la Balcaniada de Informatică

Patru medalii pentru lotul olimpic al României, la Balcaniada de Informatică

lot info.jpg
Foto: Ministerul Educatiei
05 Iul 2016   •   19:56

Lotul olimpic de informatică al României a obţinut două medalii de aur şi două medalii de argint la a XXIV-a ediţie a Balcaniadei de Informatică pentru seniori, desfăşurată la Nicosia, în perioada 27 iunie - 3 iulie, informează Ministerul Educaţiei.

Echipa a fost formată din Costin-Andrei Oncescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, Costin Andrei Constantinescu, elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, Andrei Popa, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui şi Nakajima Tamio-Vesa, elev în clasa a XI-a la Liceul Vocaţional Pedagogic „Nicolae Bolcaş” din Beiuş.

Costin-Andrei Oncescu, laureat cu argint la ediţia precedentă, şi Costin Andrei Constantinescu şi-au adjudecat medaliile de aur, iar Andrei Popa şi Nakajima Tamio-Vesa au fost recompensaţi cu medaliile de argint.

Echipa României a fost condusă de profesorul Szabó Zoltan (Târgu Mureş) şi Petru-Eric Stăvărache, student la Universitatea din Bucureşti, fost olimpic. Competiţia a reunit 13 echipe din 11 ţări: Albania, Bosnia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia.

Sursa: Adevărul

×
Subiecte în articol: medalii informatica
Citește mai multe din Educație
» Vezi toate știrile din Educație
Cele mai noi știri
Parteneri
x close