Antena 3 CNN Actualitate Social Numărul posturilor de educatoare și îngrijitoare va fi suplimentat. Anunțul ministrului Ligia Deca

Numărul posturilor de educatoare și îngrijitoare va fi suplimentat. Anunțul ministrului Ligia Deca

gradinita
Numărul educatoarelor pentru educaţie timpurie va fi suplimentat / Sursa foto: Getty Images
de R.M.    |    06 Sep 2024   •   15:01

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat vineri că numărul educatoarelor pentru educaţie timpurie va fi suplimentat şi va începe cel mai mare program de formare a personalului din educaţia timpurie cu un buget de peste 13 milioane de euro din PNRR.

„Începem un an şcolar special pentru acest segment de educaţie: suplimentăm numărul de educatoare şi îngrijitoare pentru educaţia timpurie (guvernul a înţeles nevoia de personal în creşe şi grădiniţe, copiii dumneavoastră sunt pe mâini bune). Începem cel mai mare program de formare a personalului din educaţia timpurie, cu un buget de peste 13 milioane euro prin PNRR”, a scris ministrul pe Facebook.

 

Ea a afirmat că va continua extinderea de creşe şi grădiniţe, cu prioritate în comunităţile marginalizate. Astfel, 120 milioane de euro sunt alocate în acest sens prin Programul Educaţie şi Ocupare.

„Educatoarele şi părinţii pot să folosească o ediţie îmbunătăţită a Reperelor fundamentale în învăţarea şi dezvoltarea timpurie a copilului de la naştere la 7 ani. Continuăm povestea ETIC (POCU) cu un nou proiect prin care vom susţine cu burse de studiu tinerii care aleg domeniul educaţiei timpurii. Aceşti ani de educaţie timpurie pot să facă diferenţa între a avea sau nu şanse egale.

Grija faţă de educaţia timpurie înseamnă, de fapt, şansa copiilor să devină ceea ce îşi doresc”, a mai susţinut Deca.

Schimbări în calendarul școlar. Evaluarea Națională și Bacalaureatul în 2025 vor fi programate mai devreme 

De asemenea, ministrul Educației a aanunțat că vor exista schimbări în calendarul școlar.

Astfel, examenele naţionale din noul an şcolar se vor desfăşura mai devreme, înainte de sfârşitul lunii iunie, precizând şi că a decis ca vizualizarea lucrărilor scrise la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat în 2025 să se facă înainte de depunerea contestaţiilor.

„Sunt o serie de noutăţi şi în ceea ce priveşte examenele naţionale pentru anul care tocmai începe. Probele scrise ale examenelor copiilor se desfăşoară mai devreme şi se vor finaliza înainte de sfârşitul lunii iunie, tocmai pentru a putea să ţinem cont de evoluţia spre niveluri extreme ale temperaturilor din timpul verii, care pot afecta randamentul candidaţilor.

Pentru Bacalaureat am ţinut cont şi de solicitările de a identifica o soluţie funcţională care să permită încadrarea în termen a tuturor candidaţilor care merg spre învăţământ superior în ţară sau în afara ţării", a precizat Deca, după şedinţa de guvern de miercuri, potrivit Agerpres.

×
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close