Sorin Cîmpeanu a spus că vaccinarea anti-COVID-19 a elevilor va fi organizată în cabinetele medicale din școli.
”Este vorba de cabinetele medicale școlare, care există în 18% din școlile din România. Pentru a organiza vaccinarea într-un cabinet medical școlar este nevoie să avem asigurate toate acele condiții de infrastructură. Mă refer la nevoia de separare a fluxurilor, de evitare a intersecției între persoanele care se vaccinează, fie că vorbim de angajați din învățământ, fie că vorbim de elevi, și cei care participă la activitățile didactice curente.
Mai exact, este vorba despre existența acelor spații, din punct de vedere fizic, care să permită această separare a fluxurilor, știut fiind faptul că elevii minori se vaccinează în prezența unuia din părinți sau tutori legali”, a precizat ministrul Educației.
Acesta a precizat că se analizează acum care sunt acele școli în care infrastructura permite organizarea vaccinării în cabinetele medicale.
”Vor fi prezentate de către persoane credibile elementele care privesc necesitatea și importanța vaccinării”, a mai spus Cîmpeanu.
Vaccinarea elevilor se face cu acordul și în prezența unui părinte
Ministrul Educației a precizat faptul că părintele sau tutorele legal trebuie să își dea consimțământul, dar și să fie prezent în momentul vaccinării copilului.
”Vaccinarea se face în prezența a unuia dintre părinți sau a tutorelui legal”, a spus acesta.
Întrebat dacă vor exista anumite restricții pentru elevii care nu se vaccinează, Sorin Cîmpeanu a răspuns: ”Nu au fost stabilite la acest moment elemente de diferențiere între elevi.
În cazul apariției unor situații de îmbolnăvire într-o clasă, trec în online toți elevii care nu au fost vaccinați, rămânând să aibă posibilitatea prezenței fizice în școală elevii vaccinați - este o măsură adoptată într-un alt stat, dar recunosc că am primit întrebări pe această temă și, din dorința de a analiza toate posibilitățile, luăm în considerare toate ipotezele. Nu există în acest moment nicio decizie”.