Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministrul Educației, Ligia Deca, despre subiectele ajunse pe internet: "Putem vedea consecințe disciplinare serioase"

Ministrul Educației, Ligia Deca, despre subiectele ajunse pe internet: "Putem vedea consecințe disciplinare serioase"

Ministrul Educației Ligia Deca spune că persoanele care se vor dovedi vinovate de răspândirea în spațiul public a subiectelor de examen vor suferi "consecințe disciplinare serioase”.

ligia deca
Ministrul Educației, Ligia Deca, despre subiectele ajunse pe internet: "Putem vedea consecințe disciplinare serioase" Sursa foto: Hepta I Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iun 2023   •   12:26

Ministrul Educației, Ligia Deca a fost întrebată marți, despre ce măsuri s-au luat după ce, la Bacalaureat, subiectele "s-au scurs în timp real pe internet”:

"În cazul de ieri într-adevăr ISJ Caraș-Severin a înaintat încă din cursul zilei de ieri Comisiei naționale de Bacalaureat solicitarea de schimbare a Comisiei de examen de la Liceul Teoretic Decebal din Caransebeș. Practic, Comisia a fost schimbată.

În paralel continuăm demersurile de cercetare ca să vedem cine a fost implicat și care sunt consecințele. Și în celelalte cazuri, măsurile au fost similare, înlocuirea comisiei, cercetare disciplinară, pentru cei care se dovedesc că au făcut publice subiectele”, a spus Ligia Deca.

Potrivit ministrului, subiectele au fost făcute publice când elevii se aflau deja în sală, "deci nu putem spune că au influențat în vreun fel corectitudinea examenului”.

Citește și: "Nu poate să facă poze subiectelor? Rezolvăm împreună, nu-i problemă". Cum au fost făcute publice subiectele la Matematică, la scurt timp după începerea examenului de Bacalaureat 2023

"Vom lua toate măsurile disciplinare astfel încât astfel de abateri de la regulament să nu se mai întâmple și cred că faptul că au fost atât de simplu identificate și atât de repede s-a procedat cu măsurile luate ar trebui să descurajeze pe viitor astfel de practici.

Cred că putem vedea consecințe disciplinare serioase pentru cei care au făcut astfel de greșeli”, a mai adăugat ministrul Educației. 

×
Citește mai multe din Educație
» Vezi toate știrile din Educație
Cele mai noi știri
Parteneri
x close