Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministrul Educaţiei, despre sălile de detenţie din şcoli: „Nu sunt obligatorii”

Ministrul Educaţiei, despre sălile de detenţie din şcoli: „Nu sunt obligatorii”

elev in sala de detentie, singur
Ligia Deca spune că sălile de detenție pentru elevi „sunt o opțiune, nu o obligație”. Foto: Getty Images
de I.C.    |    04 Sep 2024   •   17:01

Ministrul Educației, Ligia Deca, a precizat, miercuri, că sălile de detenție pentru elevi nu sunt o obligație, ci o opțiune a școlii.

Ligia Deca a fost întrebată, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, dacă a fost adoptată iniţiativa de înfiinţare a unei săli în care să fie trimişi elevii care deranjează orele.

„Această prevedere din regulamentul de organizare şi funcţionare în învăţământul preuniversitar este o opţiune pe care şcoala o are. Nu este o obligaţie. Regulamentul este în vigoare, fiecare şcoală îşi elaborează propriul regulament în funcţiune de regulamentul general şi şcolile care au spaţii disponibile şi care pot avea personal care să pună în practică această măsură, sigur, pot opta să o facă. Nu este o obligaţie, este o opţiune a şcolii”, a afirmat Ligia Deca.

„Posibilitatea ca un profesor să decidă ca un elev să desfășoare activități în alt spațiu din școală, dacă deranjează ora, este o opțiune, nu este o obligație. În plus, este o măsură a cărei modalitate de aplicare va fi stabilită în regulamentul fiecărei școli, iar la elaborarea acestui regulament participă și reprezentanții părinților, ai elevilor și ai sindicatelor. Am încredere că la nivel local se vor identifica cele mai bune soluții, pentru că avem nevoie să respectăm nevoile fiecărui elev din sala de clasă”, a afirmat ministra, în urmă cu o lună.
 
În 25 iunie, mai mulţi elevi au protestat în faţa sediului Ministerului Educaţiei, nemulţumiţi de prevederea privind introducerea unor camere de detenţie pentru aceia care au un comportament neadecvat. 

Protestatarii au susţinut că nu au fost consultaţi nici în redactarea Statului Elevului. 

×
Citește mai multe din Educație
» Vezi toate știrile din Educație
Cele mai noi știri
Parteneri
x close