Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministrul Educației anunță a doua etapă de înscriere la liceu: „Se va desfăşura în perioada următoare”

Ministrul Educației anunță a doua etapă de înscriere la liceu: „Se va desfăşura în perioada următoare”

admitere liceu 2024
Ministrul Educației anunță a doua etapă de înscriere la liceu / Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Aug 2024   •   16:41

Ligia Deca a transmis un mesaj referitor la procesul de înscriere la liceu. Potrivit ministrului Educației, „orice copil care nu este încă înscris în clasa a IX-a poate participa, în zilele următoare, la a doua etapă de admitere.”

Potrivit precizărilor făcute de ministrul Educației, calendarul de admitere conține o nouă etapă de înscriere. Astfel, copiii care nu au fost repartizați în prima etapă se pot înscrie în perioada următoare.

„Stimaţi părinţi, Continuă procesul de înscriere la liceu! În situaţia în care copilul dumneavoastră nu este încă înscris în clasa a IX-a, calendarul de admitere conţine o nouă etapă de înscrieri, ce se va desfăşura în perioada următoare.

 Pot participa la această etapă de admitere copiii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă, dar nu s-au înscris la şcoala unde au intrat, cei care au participat la repartizare, dar nu au fost repartizaţi, precum şi cei care nu au susţinut evaluarea naţională şi, deci, nu au participat la repartizarea computerizată”, afirmă ministrul într-o postare pe Facebook.

Stimați părinți, Continuă procesul de înscriere la liceu! În situația în care copilul dumneavoastră nu este încă...

Publicată de Ligia Deca pe Sâmbătă, 3 august 2024

Înscrierea la liceu- a doua etapă

De asemenea, Ligia Deca subliniază faptul că părinții pot solicita informaţii cu privire la înscriere la inspectoratul şcolar din fiecare județ. 

În această etapă de admitere se pot înscrie:

- candidaţii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen;

- candidaţii care au fost respinşi la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini;

- candidaţii care au susţinut probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau de limbă maternă în etapa a doua;

- candidaţii care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizaţi computerizat;

- candidaţii pe locurile speciale pentru rromi şi a candidaţilor pentru locurile distinct alocate candidaţilor cu CES în unităţile de învăţământ de masă, absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut evaluarea naţională, potrivit Ministerului Educației. 

 

×
Citește mai multe din Educație
» Vezi toate știrile din Educație
Cele mai noi știri
Parteneri
x close