Antena 3 CNN Actualitate Educație Colegiile tehnice şi şcolile profesionale capătă popularitate. Elevii pot câştiga simultan cunoştinţe, experienţă şi bani

Colegiile tehnice şi şcolile profesionale capătă popularitate. Elevii pot câştiga simultan cunoştinţe, experienţă şi bani

elevi
Şcolile profesionale şi colegiile tehnice sunt căutate de elevi. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iul 2024   •   18:47

Colegiile tehnice şi şcolile profesionale, de care elevii s-au ferit în ultimele decenii, au devenit acum interesante pentru aceştia. Asta pentru că la finalul şcolii sunt deja calificaţi, ceea ce le permite să se angajeze imediat. 

Absolvenţii de gimnaziu au descoperit că pot să studieze, să dobândească experienţă şi să câştige bani în acelaşi timp. La finalul şcolii sunt deja calificaţi ca mecanici auto, bucătari sau ospătari, ceea ce le permite să se angajeze imediat.

Anul acesta, aproape 40.000 de elevi care nu au reuşit să ia note de trecere la Evaluarea Naţională, dar şi alte câteva mii cu medii mai mici, se orientează către şcolile profesionale şi colegiile tehnice.

Cele mai căutate specializări sunt de mecanic auto, electrician, tehnician electronist, bucătar sau ospătar.

Elevii care vor să devină mecanici auto pot opta pentru Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida. Aici beneficiază de echipament gratuit, de o masă la prânz şi de o bursă lunară în valoare de 300 de lei, dar cel mai important este că pot face practică la un cunoscut producător de maşini de lux.

Şi elevii de la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu din Capitală au numeroase beneficii. În faţa acestor avantaje, aproximativ 15% dintre absolvenţii de gimnaziu sunt interesaţi de învăţământul profesional.

Liceele tehnologice sunt căutate şi de absolvenţii de gimnaziu care îşi doresc să urmeze facultăţi de profil şi să aibă totodată posibilitatea să lucreze pe durata studiilor.

×
Subiecte în articol: elevi colegii tehnice şcoli profesionale
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close