Antena 3 CNN Actualitate Educație Ligia Deca: „Continuăm să finanțăm dezvoltarea de școli verzi. Investiția totală este de peste 225 milioane euro”

Ligia Deca: „Continuăm să finanțăm dezvoltarea de școli verzi. Investiția totală este de peste 225 milioane euro”

Ligia Deca
Ligia Deca, ministrul Educației / Sursa foto: Agerpres
de R.M.    |    23 Aug 2024   •   12:21

Ligia Deca, ministrul Educației, a semnat noi contracte pentru reabilitarea termică a școlilor și construcția altora și precizează că, astfel, elevii și profesorii vor beneficia de un mediu de învățare sănătos și stimulant. 

„Azi, la Ministerul Educației, am continuat semnarea contractelor pentru apelul de proiecte  'Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi.'

Cu o investiție totală de peste 225 de milioane de euro prin PNRR, vom construi și vom reabilita energetic școli, transformându-le în spații prietenoase cu mediul, luminoase și moderne, care să aibă, apoi, statutul de școli verzi”, a transmis Ligia Deca. 

Citește și

Ministrul Educației a declarat că, prin intermediul acestor fonduri din PNRR, elevii și profesorii vor beneficia de un mediu de învățare sănătos și stimulant. 

Mai multe administrații PNL au semnat ieri pentru a beneficia de fonduri și a intra în rețeaua școlilor verzi: Pantelimon Ilfov, Buftea Ilfov, Bragadiru Ilfov, Ipotești din Suceava, Valu lui Traian din Constanța, Valea Lupului din Iași.

Amintim că apelul de proiecte pentru construirea rețelei de școli verzi a fost lansat în luna mai a anului trecut. 

Sprijinul financiar acordat prin acest apel de proiecte este distribuit astfel: Subcomponenta I: Reabilitare energetică - prin care se urmărește reabilitarea de unități de învățământ care să intre în rețeaua școlilor verzi, investiția vizând o suprafață totală de 300.000 m2. Valoarea totală a investiției este de 150.000.000 de euro.

Subcomponenta II: Construcții noi - prin care se urmărește construcția de unități de învățământ care să intre în rețeaua școlilor verzi, investiția vizând o suprafață totală de 46.400 m2. Valoarea totală a investiției este de 75.000.960 de euro.

×
Citește mai multe din Educație
» Vezi toate știrile din Educație
Cele mai noi știri
Parteneri
x close