Antena 3 CNN Actualitate Educație "Greva poate fi redeclanşată oricând" | Reacţia liderilor de sindicat din învăţământ la acuzaţiile de trădare

"Greva poate fi redeclanşată oricând" | Reacţia liderilor de sindicat din învăţământ la acuzaţiile de trădare

Declaraţiile momentului! Liderii de sindicat au răspuns acuzaţiilor: "Nu am trădat cu absolut nimic! În permanență am respectat ceea ce au decis oamenii, nu putem fi scoşi vinovaţi!"

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Iun 2023   •   14:44

Liderii de sindicat din învăţământ au negat vehement acuzaţiiile de trădare care le sunt aduse.

"Misiunea noastră a fost să obținem o majorare salarială care să acopere rata inflației și să fie un act care să garanteze salariul mediu brut pentru debutanți. Am ajuns astăzi la majorarea salariilor cu 1.300 la gradația zero, adică o creştere medie de 25% a salariilor. 

Astăzi s-a dat OUG în care apare explicit că de la 1 ianuarie salariile vor fi majorate. Vom lucra cu Ministerul Muncii la grila de salarizare. 

Sunt în continuare oameni nemulțumiți, care doresc continuarea grevei. Din 57 de lideri sindicali, 51 au fost de acord cu reluarea activităţii", a declarat Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, după ce profesorii au renunţat la greva naţională: "Contează investiţiile în învăţământ"

"În condițiile în care avem actul normativ, s-a ajuns la suspendarea grevei, dar dacă nu pun în aplicare angajamentele, reluăm greva.

Nu putem vorbi despre trădare când negocierea s-a purtat prin noi", a precizat liderul de sindicat Marius Nistor.

Citeşte şi: ”Continuăm greva!” Profesorii refuză să se întoarcă în clase în ciuda anunțului sindicaliștilor

"Profesorii care vor să continue greva o fac pe proprie răspundere. Sindicatele declanșează și opresc greva. Dacă e o minoritate care vrea să continue, îşi asumă", a adăugat acesta.

×
Citește mai multe din Educație
» Vezi toate știrile din Educație
Cele mai noi știri
Parteneri
x close