Antena 3 CNN Actualitate Educație Județul din România care va premia elevii de Ziua Educaţiei cu sume între 1.000 şi 2.500 de lei

Județul din România care va premia elevii de Ziua Educaţiei cu sume între 1.000 şi 2.500 de lei

grup de eleve care se uita pe foi
Fondurile necesare pentru premierea elevilor au fost alocate în şedinţa forului judeţean de luni. Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    30 Sep 2024   •   20:02

Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea îi va premia, de Ziua Educaţiei, pe elevii de zece din judeţ cu sume între 1.000 şi 2.500 de lei, în cadrul Galei Educaţiei Vâlcene, eveniment ajuns anul aceasta la cea de-a V-a ediţie, a anunţat preşedintele forului administrativ, citat de Agerpres

„În această gală vom premia profesorii de zece, dar în primul rând elevii de zece, tinerii performeri în domeniul educaţiei din judeţul Vâlcea. Vor primi câte 2.500 de lei elevii care au avut media zece la Bacalaureat, câte 2.500 de lei cei care au obţinut media zece la Evaluarea Naţională şi câte 1.000 de lei cei care au obţinut premiul I la olimpiadele şi concursurile naţionale", a precizat luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Vâlcea.

El a precizat că fondurile necesare organizării Galei Educaţiei, precum şi pentru premierea elevilor au fost alocate în şedinţa forului judeţean de luni, în total 33 de copii urmând să primească aceste stimulente financiare, dintre care doi sunt cu media zece la examenele naţionale (unul la Bacalaureat şi unul la Evaluarea Naţională), iar restul sunt cu locul I la concursuri şi olimpiade naţionale.

Gala Educaţiei Vâlcene se va desfășura vineri, cu o zi înainte de Ziua Mondială a Educaţiei, care este sâmbăta pe 5 octombrie, începând cu ora 17:00.

Ministrul Educației, despre olimpicii care au suportat cheltuielile de deplasare: Vom găsi o cale de decontare

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a dat asigurări, luni, că problemele olimpicilor români care au suportat cheltuielile de deplasare din fonduri proprii vor fi rezolvate prin găsirea unei „căi de decontare”.

„Din ce am înţeles de la colegii mei de la Direcţia de învăţământ preuniversitar, au fost nişte probleme de comunicare între organizatori şi cei care se ocupau de formalităţi. Vom avea o soluţie pentru toţi cei care au suportat cheltuielile de deplasare din fonduri proprii, vom găsi o cale de decontare, am vorbit deja cu colegii mei din minister.

 În ceea ce-i priveşte pe cei care au luat medalii, vor avea toate drepturile care decurg din acest concurs, premii şi aşa mai departe. Vom vedea exact ce s a întâmplat. O să clarific şi eu astăzi la minister care au fost problemele de comunicare sau problemele de regulament”, a declarat Deca, la Universitatea Politehnica.

×
Citește mai multe din Educație
» Vezi toate știrile din Educație
Cele mai noi știri
Parteneri
x close