Antena 3 CNN Actualitate Educație Ea este Iris, eleva care caută un remediu împotriva tuberculozei. Românca va merge în Olanda, unde va colabora cu experți de renume

Ea este Iris, eleva care caută un remediu împotriva tuberculozei. Românca va merge în Olanda, unde va colabora cu experți de renume

O româncă de 17 ani ar putea fi cea care descoperă tratamentul revoluționar împotriva tuberculozei. Tânăra este înscrisă în campania "100 de tineri pentru dezvoltarea României" și se pregătește să plece în Olanda, unde va colabora cu experți de renume în domeniul cercetării.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mai 2024   •   09:40

Iris Ionescu urmează să plece, în cadrul unui internship, la o prestigioasă universitate din Olanda, unde va avea ocazia să colaboreze cu experți de renume în domeniul biologiei celulare și microbiologiei.

Ea s-a înscris recent în campania "100 de tineri pentru dezvoltarea României", organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României şi va avea parte de sprijinul Senatului Ştiinţific pentru a-și construi propriul drum în lumea medicală

Iris Ionescu este elevă în clasa a X-a, la Colegiul Național "Zinca Golescu" din Pitești şi impresionează prin pasiunea și determinarea sa în domeniul științei.

La doar 17 ani, ea este în căutarea unui tratament revoluționar împotriva tuberculozei. Totul a plecat de la prima privire prin lentila unui microscop.

"Tot ce se poate vedea la microscop mi se pare foarte interesant, pentru că nici măcar nu conștientizăm câte particule și celule sunt în organismul nostru și se luptă pentru noi. Mi se pare fascinant", a spus eleva.

În Olanda, tânăra va fi coordonată de un cercetător de origine română. Acolo speră ca studiul său să revoluționeze cândva tratamentul împotriva tuberculozei.

"România are cea mai mare incidență a cazurilor din Europa și faptul că nu există cercetare în profunzime în România, țara cea mai afectată, mi s-a părut greu de crezut, cercetarea fiind realizată tocmai în Olanda. Sper să termin cu bine acest proiect", a mai adăugat Iris. 

Iris Ionescu s-a înscris recent în campania "100 de tineri pentru dezvoltarea României", organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Campania "100 de tineri pentru dezvoltarea României" celebrează unitatea și identitatea națională, aducând în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili tineri din țară. Cei 100 de tineri selectați vor fi incluși în primul catalog al excelenței românești, care va fi lansat la finalul acestui an. Înscrierile în campanie se fac pe fundatiadanvoiculescu.ro.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close