”Sunt foarte multe localități în România în care nu vor fi niciodată suficienți profesori specializați pe toate materiile necesare, mai ales în cele în care sunt puțini copii. Și atunci noi ne-am gândit ca, pe modelul altor țări, unde s-au implementat deja programe de predare la distanță, să facem o clasă virtuală”, spune Eduard, care este și consultant în domeniul IT.
Astfel, printr-un sistem care leagă centrele de predare, cum este Cluj-Napoca, de sălile de clasă din mediul rural, platformele de e-learning oferă posibilitatea ca profesori bine pregătiți să țină ore pentru elevii din aceste școli, acoperind zone geografice extinse.
Proiectul este deocamdată într-o fază pilot, în care inițiatorul dorește să vadă care sunt rezultatele, și care ar fi provocările implementării mai departe a unor astfel de programe. Eduard, împreună cu voluntari din cadrul ONG-ului M10, a reușit să pregătească calculatoarele și echipamentele audio-video necesare implementării proiectului pilot de la școala gimnazială din comuna Săcuieu.
Continuarea pe gazetadecluj.ro.