Antena 3 CNN Actualitate Educație Ianis Chele va reprezenta România la Campionatul European de Cub Rubik. Povestea adolescentului care a stabilit noi recorduri pentru țara noastră

Ianis Chele va reprezenta România la Campionatul European de Cub Rubik. Povestea adolescentului care a stabilit noi recorduri pentru țara noastră

Ianis Chele
Ianis deține titlul de „Cel mai rapid cuber din România”. Sursa foto: FDVDR
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iun 2024   •   12:16

Ianis Chele, un adolescent din București, va reprezenta țara noastră la Campionatul European de Cub Rubik 2024, după ce a adus României numeroase medalii câștigate la alte competiții de profil.

Pandemia COVID-19 a adus multe schimbări în viețile noastre, forțându-ne să găsim noi modalități de a ne ocupa timpul și de a ne menține mintea activă.

Pentru Ianis Chele, un adolescent din București, această perioadă de izolare a fost momentul care i-a schimbat viața, transformând un simplu hobby într-o carieră internațională strălucitoare.

Când școlile s-au închis și întâlnirile cu prietenii au devenit imposibile, Ianis a început să dedice ore întregi antrenându-se și perfecționându-și tehnica de rezolvare a cubului Rubik.

Citește și: O tânără profesoară din București a ajuns în finala campaniei „Liga Profesorilor Excepționali”. Metoda inedită prin care le predă copiilor limba engleză

Astfel, în 2021, Ianis a început să participe la competiții, unde și-a demonstrat rapid talentul. Nu a durat mult până când numele său a început să circule în comunitatea cuberilor, iar victoriile sale au început să se acumuleze.

De la competițiile naționale la cele internaționale, Ianis nu doar că a câștigat medalii, dar a și stabilit recorduri noi pentru România.

Performanțele sale au culminat cu titlul de „Cel mai rapid cuber din România”, reușind să rezolve cubul Rubik 3x3 într-un timp uluitor, care l-a plasat pe harta mondială a acestui sport.

Dar succesul lui Ianis nu se oprește la recorduri personale; el este un exemplu pentru tinerii din întreaga lume că pasiunea și perseverența pot transforma orice situație adversă într-o oportunitate.

Aceste rezultate l-au recomandat pentru campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, derulată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României”.

De asemenea, Ianis Chele va reprezenta țara noastră la Campionatul European de Cub Rubik, care va avea loc în iulie.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close