Marian Staş consideră că țara noastră funcționează contra naturii și are nevoie de "școală pe bune". Acesta este numele proiectului de transformare a școlii ca sistem în România.
Marian Staş este președintele Asociației Clubul „Liderii Mileniului Trei", un program de leadership care sprijină dezvoltarea profesională și personală a tinerilor. În prezent, predă un curs de matematici aplicate in politici publice în programul de vară de la „Harvard Kennedy School", în Statele Unite ale Americii și lucrează la „Școala pe Bune".
Până acum, a publicat 13 cărți și peste 150 de articole pe tema reformei în educație.
„Am mai multe proiecte foarte frumoase din care interacțiunea cu studenți în spațiul academic este un privilegiu profesional deosebit și la Universitatea din București și la Harvad Kennedy School. În prima mea viață profesională am făcut inginerie militară de calculatoare și am lucrat și în Academia Tehnică Militară. Vocația pentru mine este aceea de a interacționa mai degrabă ca însoțitor în spațiul academic” ne povestește Marian Staș.
„Am întâlnit mulți studenți dornici să învețe, precum și alți mai puțin interesați. Sunt două componente distincte aici: una de caracter și una de competență. Am constatat în SUA că oamenii știu foarte bine pentru ce sunt acolo și trag foarte puternic din ceea ce însemnă un proces de învățare consistent, bazat pe foarte multe întrebări”, a explicat profesorul Staș pentru Antena 3.
Marian Staș, profesorul care schimbă România prin educație