La Gala SpaceFest, organizată de Universitatea Politehnica, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a premiat câștigătorii concursului "Spațiul cosmic", subliniind importanța inovației și a educației creative în formarea tinerelor generații.
Antonio Florin Iordache s-a întors recent de la conferința International Space Development din Los. Angeles, unde și-a prezentat proiectul în fața unor cercetători, astronauți, antreprenori și experți de renume mondial.
"Am participat cu proiectul Glonţul. A avut ca scop transformare a unui lucru cu impact negativ pentru societate într-unul cu impact pozitiv pe viitor, pentru omenire. Este un fel de radar care se pune pe bombe pentru a detecta mai ușor țintele și pentru a evita orice impact înainte de ținta dorită. " - a declarat tânărul inventator.
Antonio a crescut cu visul de a face lucruri mari și de a revoluționa călătoriile în spațiu. De-a lungul timpului, și-a transformat pasiunea pentru spațiu în proiecte inovatoare.
"Elevii din ziua de azi încep să fie din ce în ce mai etuzismați și cred că este cumva un trend la nivel global, având în vedere și reclama care a fost făcută în ultimii ani, adică vorbim de turism spațial.", a subliniat şi Cătălin Chelmuş, liderul echipei.
La eveniment au participat și astronauți din cadrul NASA.
"Plănuim să mergem înapoi pe Lună în viitorul apropiat şi sperăm că asta ne va duce mai departe pe Marte. Cheia pentru mine ar fi o propulsie mai bună şi mai rapidă, care ne-ar accelera şi am ajunge acolo mai rapid.", a declarat astronauta Susan Kilrain.
Studenții de la Universitatea Politehnică au avut șansa de a-și prezenta cele mai noi invenții chiar în fața experților.
Space Fest este cel mai mare festival din România dedicat explorării spațiului cosmic, iar Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a fost partener educațional al evenimentului.