Antena 3 CNN Actualitate Educație Elevii români au obținut patru medalii, dintre care una de aur, la Olimpiada Internațională de Geografie din Irlanda

Elevii români au obținut patru medalii, dintre care una de aur, la Olimpiada Internațională de Geografie din Irlanda

456655212_907053958125977_7115204716568179577_n
Elevii români, la Olimpiada Internațională de Geografie din Irlanda / sursă foto: Facebook-Ministerul Educației
de Roxana Mihăiescu    |    24 Aug 2024   •   14:44

O medalie de aur, una de argint şi două de bronz au fost obţinute de elevii români la Olimpiada Internaţională de Geografie din Irlanda.

„Veşti foarte bune pentru România! În cadrul celei de-a XX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie din Irlanda, lotul nostru a obţinut următoarele rezultate: David Mihai Dumitrescu, Colegiul Naţional "Carol I" Craiova, medalie de aur; Ian Mitocaru, Colegiul Naţional Iaşi, medalie de argint; Tudor Olariu, Colegiul Naţional "Costache Negruzzi" Iaşi, medalie de bronz; Iustin Bălan, Colegiul Naţional "Garabet Ibrăileanu" Iaşi, medalie de bronz'”, se arată, sâmbătă, pe pagina de Facebook a Ministerului Educaţiei.

Echipa României a fost condusă de profesorii Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean, de la Colegiul Naţional din Iaşi.

De asemenea, și ministrul Educației, Ligia Deca, i-a felicitat pe medaliaţi pentru performanţă. '

„Veşti grozave primite aseară de la David, Ian, Tudor şi Iustin, cei patru elevi din lotul României, participant la Olimpiada Internaţională de Geografie din Irlanda! Patru elevi, patru medalii! (...) Felicitări tuturor pentru performanţă!”, a scris Ligia Deca pe Facebook. 

Elevii români au obținut patru medalii și la Olimpiada Internaţională de Chimie 

Pe data de 29 iulie a avut loc Olimpiada Internaţională de Chimie, care s-a desfășurat în Arabia Saudită.

Elevii români au câştigat trei medalii de argint şi una de bronz.

„Felicitări, Luca, Radu, Andrei şi Matei”, a transmis ministrul Educaţiei, pe pagina sa de socializare.

Delegaţia ţării noastre a fost condusă de acad. Marius Andruh şi conf. univ. dr. Mihaela Matache de la Universitatea Bucureşti. Observator a fost Daniela Bogdan de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” Bucureşti.

×
Citește mai multe din Educație
» Vezi toate știrile din Educație
Cele mai noi știri
Parteneri
x close