Antena 3 CNN Actualitate Educație Elevii din judeţul Ilfov au avut parte de lecții de pictură într-un muzeu din Capitală

Elevii din judeţul Ilfov au avut parte de lecții de pictură într-un muzeu din Capitală

BeFunky-collage - 2024-07-17T171844.542
Lecții de pictură pentru elevii din județul Ilfov / sursă foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iul 2024   •   17:30

Elevii de gimnaziu din judeţul Ilfov au descoperit cu entuziasm că se poate învăţa ceva nou chiar şi în vacanţă. La Școala de Vară „Tabăra de arte”, organizată de autorităţile locale din Iflov, cei mici au luat lecţii de pictură chiar într-un muzeu din Capitală. Toate desenele au fost inspirate din exponatele pe care copiii le-au analizat cu multă atenţie. 

Vizita la muzeu este una dintre primele activităţi a şcolii de vară „Tabăra de arte”. Mai mulţi elevi din judeţul Ilfov au avut ocazia să asculte poveştile din spatele exponatelor.

„Aici au fost fascinați să vadă costumul astronautului care a fost prima dată în spațiu, să vadă tricoul lui Gheorghe Hagi mai ales că acum a jucat și naționala la Campionatul European. Au fost încântați, bucuroși”, a declarat Vasile Cosmin Băjenaru - profesor de biologie la Școala Gimnazială Nr 1 Glina.

Vizita s-a încheiat cu o veritabilă lecţie de pictură.

„Desenez primul cățel care a ajuns pe lună. Cățelul aș vrea să îl fac maro, lângă planeta Pământ fac un soare și luna o să fie mai galbenă”, spune o fetiță.

Întreaga activitate a fost apreciată de cei mici.

„I- am adus în sala de pictură pentru a realiza o lucrare care să fie inspirată din ceea ce au văzut ei în expoziție. Tema a fost Cosmosul, unde au văzut costumul de astronaut de care au fost profund impresionați și pe care mulți dintre ei și-au dorit să îl deseneze azi la curs. 

Sunt câțiva foarte talentați care au înclinații către desen și artă și au reușit să termine desenul impresionant de repede”, a declarat Priscila Butușină, îndrumător muzeu.

Școala de vară ,,Tabăra de arte" propune activități dedicate copiilor din Județul Ilfov, organizate de Consiliul Județean Ilfov, Centrul Județean pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale Ilfov.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close