Antena 3 CNN Actualitate Educație Elevii cu rezultate excepționale, premiați la Alexandria, la Gala Excelenței în Educație: "Nu aleg întotdeauna calea de la olimpiadă"

Elevii cu rezultate excepționale, premiați la Alexandria, la Gala Excelenței în Educație: "Nu aleg întotdeauna calea de la olimpiadă"

Gala Excelentei in Educatie
Copiii cu rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile școlare au fost premiați la Alexandria, într-o ceremonie organizată de Primăria Municipală. Sursă foto: Antena 3 CNN
de G.A.    |    05 Oct 2024   •   14:40

De Ziua Mondială a Educației, copiii cu rezultate excepționale au fost premiați la Alexandria, într-o ceremonie organizată de Primăria municipală.

Olimpici naționali și internaționali și elevi care au câștigat distincții la concursurile naționale au urcat pe scenă și și-au împărtășit experiențele, care s-ar putea dovedi definitorii în modelarea viitoarei lor cariere.

"A fost o experiență frumoasă. Am legat o prietenie cu colega mea, Maia, pe care nu o cunoșteam foarte bine înainte să ajung la această olimpiadă. O competiție care, la început, m-a speriat și care poate nu a fost neapărat pe placul meu, dar care mi-a adus un rezultat și o prietenie pe vecie.

Religia n-a fost tot timpul punctul meu forte, dar limba română da", a spus Andreea, care a luat un premiu special la Olimpiada pentru Cultură și Spiritualitate, desfășurată la Oradea.

Profesoara care a îndrumat-o pe Andreea povestește cum ghidat, de asemenea, în parcursul către performanță, o altă elevă, care a venit acasă cu o mențiune obținută la aceeași olimpiadă.

Nu întotdeauna participarea la olimpiadă, la o anumită materie, anticipează fidel drumul pe care elevul îl va urma în viață.

Dar experiența competiției, în sine, are, cu siguranță, un cuvânt de spus în alegerile pe care viitorul adult le va face.

"Roxana, o altă elevă a mea cu care am fost la Olimpiada de Cultură și Spiritualitate de la Oradea, a ales un alt drum. Nu s-a dus la Facultatea de Litere, nu s-a dus către Filologie. Este la Universitate, dar a ales altceva.

Chiar dacă în timpul școlii își descoperă o pasiune și o fructifică prin rezultate deosebite la aceste olimpiade și concursuri, unii copii ajung, până la urmă, să-și găsească o cale care să-i reprezinte mai mult decât au făcut, poate, aceste olimpiade.

Secretul reușitei stă în sufletele lor, care pot fi ușor modelate de către noi și, după aceea, în individualitatea care îi diferențiază și care îi ajută să-și găsească, la timpul potrivit, drumul pe care să meargă", a spus acest cadru didactic la Antena 3 CNN.

×
Citește mai multe din Educație
» Vezi toate știrile din Educație
Cele mai noi știri
Parteneri
x close