Antena 3 CNN Actualitate Educație Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint şi două de bronz la Olimpiada Europeană de Geografie

Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint şi două de bronz la Olimpiada Europeană de Geografie

elevi romani olimpiada geografie facebook
România a fost reprezentată de două echipe, seniori și juniori | Sursă foto: Facebook
de Andreea Ştefan    |    03 Iul 2024   •   17:31

Elevii români au câștigat două medalii de aur, patru de argint și două de bronz la cea de-a X-a ediție a Olimpiadei Europene de Geografie, desfășurată în perioada 28 iunie - 4 iulie 2024 în Serbia, a anunțat miercuri ministrul Educației, Ligia Deca.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Țara noastră a fost reprezentată de două echipe, seniori și juniori.

Echipa seniorilor este compusă din: Hanganu Daniel Nicolae de la Colegiul Național Iași (medalie de aur), Moga Andrei-Ioan de la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu" Iași (medalie de argint), Topai Alex-Darius de la Colegiul Național „Onisifor Ghibu" Oradea (medalie de bronz) și Șuțoiu Mihnea-Ioan de la Colegiul Național „Nicolae Titulescu" Pucioasa (medalie de bronz).

Echipa juniorilor este formată din: Dulgheru Cosmin-Ioan de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu" Bârlad (medalie de aur și cel mai mare punctaj obținut la juniori), Toderici Cristina-Daria de la Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn" Arad (medalie de argint), Țiplic Andrei-Marius de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr" Sibiu (medalie de argint) și Țiplic Paul-Ioan de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr" Sibiu (medalie de argint).

Coordonatorii loturilor sunt Mihaela Florina Alexandru, inspector în Ministerul Educației, și profesoara Mihaela Cornelia Fiscutean de la Colegiul Național Iași.

„Felicitări, copii! Felicitări și recunoștință tuturor celor care sprijină excelența în educație și contribuie la formarea viitorului prin dedicarea și susținerea lor! Mulțumiri părinților pentru sprijinul necondiționat al copiilor!”, a transmis Ministerul Educației într-o postare făcută pe Facebook.

În perioada 28 iunie - 4 iulie 2024 se desfășoară la Belgrad, Kopaonik, Serbia, Olimpiada Europeană de Geografie (ediția...

Publicată de Ministerul Educației - România pe Miercuri, 3 iulie 2024

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Marine Le Pen promite că va reduce ajutorul pentru Ucraina
x close