Antena 3 CNN Actualitate Educație Zeci de elevi olimpici au fost premiaţi la Zilele Constanţei

Zeci de elevi olimpici au fost premiaţi la Zilele Constanţei

Cu ocazia Zilelor Oraşului, zona centrală a Constanţei a fost transformată într-o uriașă stradă pietonală, iar organizatorii au pregătit evenimente speciale. 192 de elevi ai unităţilor de învățământ constănțene, participanţi la olimpiadele și concursurile naţionale organizate anul trecut, au fost premiaţi în Piaţa Ovidiu.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mai 2024   •   09:19

"70% reprezintă munca elevului, ceea ce nu se vede, culisele unui astfel de rezultat, reprezentat de 30% înseamnă efortul părinților, efortul cadrelor didactice și, foarte important, efortul partenerilor, pentru că fără o implicare a administraţiei locale, fără o implicare a tuturor celor care îi premiază şi motivează pe elevi, cum s-a întâmplat astăzi, şi ne bucurăm că au existat astfel de deschideri spre a premia performanţa elevilor constănţeni, cu certitudine rezultatele ar fi din ce în ce mai îmbucurătoare. Anul viitor sunt convins că scena va fi mult prea mică şi vom fi din ce în ce mai mulţi şi îi vom aprecia pe mai mulţi, astfel încât să demonstrăm, an de an, că învăţământul din judeţul Constanţa este unul dintre ce în ce mai performant", a declarat Mihai Sorin, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.

Emilia Bosancu este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" din Constanța. Pe lângă pasiunea pentru sistemul militar, ea a participat si la Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă.

Toate aceste premii s-au acordat cu ocazia Zilelor Constanței.

"Avem elevi minunați. În ultimul an s-au întâmplat foarte multe lucruri din punct de vedere educațional în Constanța. Foarte multe olimpiade s-au desfășurat pe teritoriul orașului Constanța și din fericire și noi avem foarte mulți premiați ai acestor olimpiade și atunci este un lucru absolut normal ca Primăria și cei care pot onora, ca în cazul de față, acești tineri elevi să o facă și noi suntem alături de de ei", a declarat Ionuţ Rusu, viceprimarul municipiului Constanţa.

După acordarea premiilor, Piaţa Ovidiu a devenit neîncăpătoare. Mii de petrecăreți s-au așezat în faţa scenei pentru a dansa pe ritmurile artiștilor în vogă.

Maratonul evenimentelor se va încheia astăzi cu un memorabil spectacol de drone și artificii.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close