Antena 3 CNN Actualitate Educație Elevii olimpici din Alexandria, în vizită la Academia de Poliție și la cea mai nouă Facultate de Drept din Bucureşti

Elevii olimpici din Alexandria, în vizită la Academia de Poliție și la cea mai nouă Facultate de Drept din Bucureşti

Prin Programul educativ și vocațional "Alexandria–România Inteligentă", proiect realizat în parteneriat cu Primăria Alexandria, zeci de elevi olimpici au aflat ce înseamnă să ai o carieră în domeniul juridic, după ce au mers la cea mai nouă Facultate de Drept din Bucureşti, din cadrul ASE.

elevi olimpici Alexandria
Elevii olimpici din Alexandria, în vizită la Academia de Poliție și la cea mai nouă Facultate de Drept din Bucureşti Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Noi 2023   •   09:48

De ziua dedicată dreptului şi managementului, în cadrul Programului educativ și vocațional "Alexandria – România Inteligentă", copiii au avut ocazia de a cunoaște meserii pe care le-ar putea practica în viitor.

Astfel, elevii olimpici la biologie, fizică, chimie şi multe alte discipline și-au început ziua cu o vizită la  Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza".

"Toţi cei care au această dorinţă și acest crez pentru a face ceva bun pentru societate sunt aşteptaţi în rândurile noastre", a transmis Gabriel Tauber, purtător de cuvânt Academia de Poliție.

Apoi, copiii au mers la o companie care susține antreprenorii și viitorii antreprenori, organizând evenimente pentru mediul de business.

Citește și: Klaus Iohannis, mărturisiri în timpul vizitei în Africa: "Eu și șoția mea nu prea avem timp"

Aici, le-a atras atenţia povestea lui Andrei, care a dezvoltat, împreună cu echipa sa, ceasul care masoară bătăile inimii.

Și tot el a dezvoltat platforma în care elevii pot aplica la universități din întreaga lume.

"Este foarte important ca toți copiii să-și găsească vocația, să o caute bine și să meargă pe drumul care li se potrivește", spune Marian Ene, dir. gen. adj. companie.

Și pentru că a fost Ziua Dreptului și a Managementului, nu putea lipsi din program o vizită la cea mai nouă facultate de profil din Bucureşti, anume Facultatea de Drept din cadrul ASE.

Aşezaţi în băncile unei săli de cursuri, viitorii studenți au asistat la o lecție de criminalistică.

"Această facultate vine la solicitarea pieței, a elevilor și a viitorilor studenți care doresc o Facultate de Drept care să le ofere o diplomă de jurist la final, dar care să le ofere și un avantaj competitiv pe piața muncii, acela de a fi capabili să înțeleagă materiile economice", a spus Roxana Chirieac, prodecan Facultatea de Drept, ASE.

Înființată în urmă cu patru ani, facultatea pune la dispoziția studenților 1.200 de locuri de practică, inlusiv la cele mai importante instituții juridice din țară.

×
Subiecte în articol: elevi olimpici România Inteligentă
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close